Dinner 22
Datum: 2014-05-31 Tid: 20:30:41
Min huvudrätt: cajunsotad tonfiskfilé & pilgrimsmusslor på en bädd av sallad. Vansinnigt gott!
Examen!
Datum: 2014-05-30 Tid: 08:49:26
Och helt plötsligt har jag tagit examen och kan titulera mig legitimerad logoped! Hade två fantastiska dagar i Göteborg, som bjöd på bästa tänkbara väder. Jag och Johan åkte ner i tisdags, åt lunch och drack vin på en uteservering, gick på stan, poppade bubbel på hotellet vi bodde på och åt middag tillsammans med Malin och Albin på Dinner 22 på kvällen. Sen på onsdag var det alltså dags för examen! Grundade med god hotellfrukost, sen fantastisk avslutningsceremoni i aulan i Vasaparken med fin musik och rörande tal, och avslutade med finchampagne och lunch på Långedrags värdshus med mamma, pappa, Andreas, Johan, hans mamma och hennes sambo. Kunde inte varit bättre! Tack alla underbara för att ni ville dela upplevelsen med mig och för att ni bidrog till att den blev så minnesvärd! ♥ Såhär såg det ut:
Lunch på Café Kosmos.
Bubbel på hotellet innan middagen.
Förrätt på Dinner 22. Sotad lax, gubbröra och havskräfta.
Hotellfrukost.
Examenstaggad!
Lunch på Långedrags Värdshus. Torsk med kräftsås och vårprimörer.
Kaffe & kaka i solen.
Favoritmat
Datum: 2014-05-26 Tid: 07:01:00
Om jag får välja fredagsmys blir det oftast det här.
Äggmuffins - LCHF
Datum: 2014-05-23 Tid: 06:45:00
Hade lufttorkad skinka i kylen som behövde användas, så slängde ihop de här muffinsen till Johan. Enkelt, gott och lätt att variera! Bacon, olika skinksorter, ostfyllning, lök, tomat, örter... Finns hur många sätt som helst!
Äggmuffins, 4 st
4 ägg
4 skivor skinka el. bacon
valfri ost (t.ex. västerbottenost, mozzarella, fetaost)
örter
salt, peppar
Sätt ugnen på 225°C. Smörj små ugnsformar (eller använd muffinsplåt som jag gjorde) och lägg skinkskivor som en korg så det täcker bottnen och kanterna. Knäck i ett ägg i varje. Toppa med valfri fyllning. Krydda med salt och peppar. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills skinkan fått färg och ägget stannat lite.
Sommarvibbar
Datum: 2014-05-22 Tid: 06:32:41
Inte länge kvar till juni och sommar på riktigt!
Lunch på Bröderna Olssons Elektriska
Datum: 2014-05-14 Tid: 20:13:00
Dag tre på jobbet avklarad. Idag hade jag dessutom förmånen att få luncha med min man,
som också var i Karlstad över dagen. Dessutom kunde jag åka med honom hem.
Mysigt - och god mat: laxsallad med vårprimörer och ört- & vitlöksdressing.
Citronrutor med hallon
Datum: 2014-05-09 Tid: 19:51:00
Här kommer receptet på citronkakorna jag bakade till påsk. Syrliga och friska - och försvinnande goda! Receptet kommer från Allas.
Citronrutor med hallon, ca 20-30 st
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1¼ dl strösocker
175 g smält smör
1 rumsvarmt ägg
Fyllning
350 g naturell färskost
2 dl vispgrädde
finrivet skal & saft av 1½ citron
1¼ dl strösocker
3 ägg
Garnering
ca 30 hallon
Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 20x30 cm stor, med bakplåtspapper. Blanda mjöl med bakpulver och lägg i en matberedare. Häll i socker, det smälta smöret och sist ägget. Blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen (se till att göra "kanter") och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och sänk värmen till 150°C.
Vispa snabbt ihop färskost, grädde, citronskal, saft och socker. Häll blandningen över kakbottnen och grädda i ca 25-30 minuter. Kakan ska inte vara helt fast. Låt kakan svalna något och ställ i kylen för att stelna i ca 1-2 h. Skär i rutor och garnera med hallon.
Krämig biffwok
Datum: 2014-05-08 Tid: 20:06:00
Nästa vecka börjar min tvåveckorsintroduktion på jobbet. Har redan förberett mig med matlådor i frysen,
och ikväll blev det en till: krämig wok gjord på rester från helgens ryggbiff tillsammans med champinjoner,
rödlök, vitlök, broccoli, haricots verts, oxfond, grädde, soja och kryddor. Nåt att längta till...
Söndagsutflykt
Datum: 2014-05-06 Tid: 09:34:00
I söndags gjorde vi en liten utflykt till Stömne naturreservat, som dessvärre visade sig vara något av en
besvikelse. Dåligt skyltat och litet. Solen sken men det var rätt kyligt i skogen...
... så vi åkte till svärmor och satte oss i solväggen i stället. Sen blev vi bjudna på grillmat. Lyxigt!
Saknar verkligen inte tiden när söndagarna fr.a. bestod av soffliggande och ångest.
Familjelunch
Datum: 2014-05-04 Tid: 09:14:00
1:a maj åkte vi till Gräsmark, besökte mor- och farföräldrarnas gravar och åt lunch på Prästgårn,
där det serverades buffé. Pappa körde så jag fick lyxa med ett glas vitt till maten.
Avslutade med att gå loss på delikatessbordet: massor av goda ostar och färsk frukt!
Valborgslyx
Datum: 2014-05-01 Tid: 10:36:13