Tacofavorit
Datum: 2016-04-24 Tid: 14:13:00
Det här receptet har hängt med ett tag. Första gången jag la upp det var 2009. Fortfarande lika gott!
Texmexgratäng, 4-6 portioner
500 g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk krossade tomater
1 påse tacokryddor
1-2 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
200 g naturell färskost
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Hacka löken och paprikan. Fräs tillsammans med köttfärsen. Tillsätt kryddblandningen och rör om. Häll i de krossade tomaterna, pressa i vitlöken och låt det puttra lite. Rör under tiden ihop färskosten med crème fraichen. Häll köttfärsblandningen i en ugnsfast form och bred ut crème fraiche-röran ovanpå. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen tills det puttrar, ca 20 min.
Servera med sallad och tacosås.
500 g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk krossade tomater
1 påse tacokryddor
1-2 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
200 g naturell färskost
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Hacka löken och paprikan. Fräs tillsammans med köttfärsen. Tillsätt kryddblandningen och rör om. Häll i de krossade tomaterna, pressa i vitlöken och låt det puttra lite. Rör under tiden ihop färskosten med crème fraichen. Häll köttfärsblandningen i en ugnsfast form och bred ut crème fraiche-röran ovanpå. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen tills det puttrar, ca 20 min.
Servera med sallad och tacosås.
Nyttig efterrätt
Datum: 2016-04-17 Tid: 16:24:00
Lättvispad grädde, vaniljkvarg & färska jordgubbar.
Grillpremiären avklarad
Datum: 2016-04-14 Tid: 20:26:00
Förra helgen blev vi bjudna på grillade hamburgare hos Elisabeth och Christian.
Jag hoppade brödet men öste på med massor av goda tillbehör istället.
Den här tiden på året alltså... Älskar våren och allt man har att se fram emot!
Födelsedagslunch för pappa och Andreas
Datum: 2016-04-08 Tid: 13:41:03
I mars fyllde pappa och Andreas år. Vi har en liten tradition att åka till Gräsmark, där mamma är uppvuxen, och äta lunch på Kalasmakeriet. Så blev det även i år. Alltid lika gott!
Fläskfilé i rosépepparsås
Datum: 2016-04-03 Tid: 17:56:00
Det här åt vi till middag igår. Perfekt en regnruskig lördagkväll. Såsen blev sådär god att man helst bara vill skeda i sig den... Receptet hittade jag i senaste Allt om LCHF.
Fläskfilé i rosépepparsås, 4 portioner
600 g fläskfilé
1 rödlök
3 msk smör
2 dl grädde
3 msk färskost
1-2 tsk soja
1-2 tsk krossad rosépeppar
salt, peppar
1 tsk citronjuice
hackad persilja
Putsa köttet och skär det i bitar. Skiva rödlöken. Stek i smör tills löken mjuknat och köttet fått lite färg. Tillsätt grädden och låt koka upp. Rör ner färskosten och låt puttra tills det tjocknat lite. Smaka av med soja, rosépeppar, salt, peppar, citron och hackad persilja.
Servera med en god sallad eller ugnsbakade grönsaker.