Ett skepp kommer lastat...
Grattis! Vinnarna är kontaktade och snart kommer ett paket med 25 daimbollar var hem till er.
Delicato Daim
Häromdan fick jag hem smakprover på Delicatos senaste tillskott: Delicato Daim. Jag tyckte att det var så himla gott och vill ju självklart att även ni läsare ska få smaka (se men inte röra är ju sådär lagom roligt...), så därför kommer jag lotta ut smakprover här i bloggen. Tre läsare har möjlighet att få hem 25 st daimbollar var. Allt ni behöver göra är att lämna en kommentar och berätta vad ert favoritfika är. Glöm inte att ange mailadress.
Ni har tills på söndag (30/10) på er, sen kommer jag lotta fram tre vinnare. Så passa på nu, för visste vore det väl fint att samla ihop vännerna och bjuda på gottefika?
Love at first sight
Malins kycklingpaj med ädelost
Malins kycklingpaj med ädelost, 4 portioner
1 pajdeg, t.ex. den här {länk}
Fyllning
1 grillad kyckling
1 gul lök
1-2 paprikor
250 g champinjoner
salt, peppar
Röra
125 g ädelost
2 dl crème fraiche
2-3 vitlöksklyftor
Gör pajdegen och förgrädda den. Bena ur kycklingen, ta bort skinnet och dela köttet i småbitar. Lägg åt sidan. Hacka lök och paprika, skiva svampen. Stek i lite matfett tills det mjuknat och svampen vattnat ur sig. Krydda med salt och peppar. Blanda sedan med kycklingen och lägg över i det förgräddade pajskalet. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med crème fraichen. Pressa ner vitlöken och bred sedan röran över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen på 225°C i ca 10-15 minuter tills pajen fått lite färg.
Servera med sallad.
Dumle Pepparkaka
Fast i kombination med choklad...?
Paket på posten
Förresten, ni tittar väl på Halv 8 hos mig den här veckan? De är ju i Arvika, min fina lilla hemstad! Nu är det bara några minuter kvar tills jag får min dagliga Arvika-dos. Så skönt att höra dialekten! Längtar till nästa fredag, för då tar jag tåget till de värmländska skogarna och får äntligen träffa familjen och vännerna där hemma.
Tävling i samarbete med Whiteaway.se
och vad är det som gör den så bra?
Will life ever be sane again?
Min underbara utsikt.
Medelhavspaj {länk}.
Bilderna ovan är de sista jag tog med iPhonen. Eller åtminstone de sista jag synkade med datorn. Många har sagt att de är glada att det inte hände mig nåt – att jag inte blev överfallen och skadad – och det är klart att det hade kunnat vara värre. Men det är just det: Det känns ju som att jag har förlorat en kroppsdel. Eller en nära vän. Vi gjorde allt tillsammans. Det blev en alltför kortvarig romans. Vilket påminner mig väldigt mycket om nåt annat. Två månader fick vi tillsammans. Och som jag saknar dig...
Aldrig varit så ledsen
Middag på El Corazón
Fina Sandra är på besök i Göteborg vilket bjöd på ett finfint tillfälle att vardagslyxa lite, så igår åt jag, Sandra och
Sofie middag på El Corazón. Vi spelade basket ihop i Arvika back in the days och ses tyvärr alldeles för sällan nu.
Mysigt att gå ut och äta, dricka vin och prata om allt som hänt sen sist vi sågs. Vilket visade sig vara en hel del...
Det här med att välja vad man ska äta när man är på restaurang är tyvärr inte min starka sida. Beslutsångest!
Till slut blev det Penne el corazón: penne med kycklingfilé, champinjoner, lök och hemlagad pesto i gräddsås.
Fick även en skål med riven parmesan vid sidan av.
Sofie testade den grillade laxen med saltkokt kanariepotatis, grön sparris, räkor och hummersås.
Sandra tog Linguini con pollo: linguinipasta med kycklingfilé, kantareller, lök och vitlök i gorgonzolasås.
Och så drack vi gott vin. Vad det hette? El Corazón så klart! Toppenkväll och ett skönt avbrott från pluggvardagen.
God mat, fina vänner och en mysig miljö. Vardagslyx när det är som bäst helt enkelt!
Tallriksmodellen
Det perfekta fredagsmyset. Eller vilken dag i veckan-mys som helst. Alltid lika gott!
Har ni nån återkommande favorit?
Hannahs chokladtårta med tryffelglasyr
Hannahs chokladtårta med tryffelglasyr
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
180 g vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Tryffelglasyr
100 g smör
300 g mörk choklad av bästa kvalitet
2 dl grädde
1 dl socker
Sätt ugnen på 190°C. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna genom en sil. Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om. Smöra en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
Glasyren: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen och lägg den i en rymlig skål eller bunke. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera, gärna med fina, färska bär.
Födelsedagsfika hos Hannah
Det här med att ta bilder i höstmörker alltså... Och att använda blixt ger ju så trista bilder!
I tisdags var jag bjuden till min klasskompis Hannah på födelsedagsfika. Mysigt! Det bjöds på smarrig marängtårta och en himmelsk chokladtårta med tryffelglasyr. Recept och bättre bild på chokladtårtan kommer!
Bilder från lördagens förfest + sittning
Redo för förfest med ett gäng klasskompisar hemma hos August.
Malin, Sofia och Martina.
Johanna och Magdalena.
August och Erik. Vad Erik gör? Ingen aning faktiskt.
Sen var det dags för sittning. Inte helt oväntat fick vi inte sitta som vi ville, utan det var bordsplacering i form av
olika lappar med alla universitetsorter. Det var vansinnigt svårt att få till någon bra bild på maten. Fotade faktiskt
själva buffén också, men det var så dunkel belysning att det inte är någon idé att ens lägga upp. Det ni ser på
tallriken är i alla fall dubbelmarinerad fläskytterfilé med örter och dijonsenap, örtstekt kycklingbröst, ostpaj med
purjolök, plocksallad med cocktailtomater och rödlök, fransk potatissallad med örtvinägrett och pastasallad Alfredo
(+ hembakat bröd med färskost som inte är med på bilden). Maten var helt okej, men köttet var tyvärr ganska
torrt och pajen smakade verkligen ingenting. Lite synd...
Efterrätten däremot, den var en riktig fullträff! Chokladbakelse med krispig yta och segt inre.
Och så en klick hallongrädde på toppen.
Kycklingbaguette
Den här helgen är det logopedstudentdagarna i Göteborg, vilket innebär att logopedstudenter från alla Sveriges universitet där utbildningen finns (dvs. Göteborg, Stockholm, Uppsala, Linköping, Umeå och Lund) har samlats i Göteborg för att lyssna på föreläsningar, knyta nya kontakter och äta god mat. Det är en årlig tillställning men värdorten varierar från år till år. Kändes givet att gå när det faktiskt är i Göteborg. I morse knatade jag alltså iväg till universitet och lyssnade på två föreläsningar. Sen blev det lunch i form av den goda mackan på bilden ovan. Grov baguette med kycklingröra. Nu ska jag göra mig i ordning för att åka iväg till August på förfest, innan kvällens sittning med övriga logopedstudenter. Har fått kika på menyn för i kväll och det verkar som att det kommer bli riktigt god mat. Ska försöka fånga det på bild. Men nu måste jag rusa. Hoppas ni får en fin helg!