Så mycket kan förändras på ett år...
Datum: 2013-04-30 Tid: 18:24:22
Äntligen!
Datum: 2013-04-28 Tid: 09:50:48
Endorfinkickar!
Vitamin boost
Datum: 2013-04-23 Tid: 21:19:00
Mellanmål.
Blåbär- och svartvinbärsdryck.
Sommarlängtan
Datum: 2013-04-22 Tid: 22:37:49
Lyxfrukost i helgen med färska bär. Längtar så efter sommaren när det hör vardagen till...
Lax med kräftstjärtsröra
Datum: 2013-04-21 Tid: 12:21:00
Sist jag var hemma i Arvika målade jag och Johan om hans kök. För att göra det enkelt för oss bestämde vi oss för att gå ut och äta. Jag gillar ju det här med spontanitet. Problemet är bara att det inte alltid funkar att va det. Som vid det här tillfället – restaurangen var nämligen fullbokad – så vi fick tänka om och lagade till en fin middag hemma, mitt i röran. Har pratat länge om att jag ska bjuda Johan på lax med kräftstjärtsröra när han kommer och hälsar på mig nästa gång. Nu blev det hemma hos honom i stället. Mmm...
Förberedelser.
I väntan på att maten ska bli färdig kan man med fördel njuta av ett glas vin/öl.
Lax med kräftstjärtsröra, 2 portioner
2 laxfiléer
2 krm citronpeppar
½ burk kräftstjärtar
1 dl lätt crème fraîche el. kesella
1 msk majonnäs
3 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
salt, peppar
Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Hacka dem grovt och blanda med crème fraîche, majonnäs, dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Fördela kräftröran över laxen och baka i ugnen i ca 20 minuter.
2 laxfiléer
2 krm citronpeppar
½ burk kräftstjärtar
1 dl lätt crème fraîche el. kesella
1 msk majonnäs
3 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
salt, peppar
Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Hacka dem grovt och blanda med crème fraîche, majonnäs, dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Fördela kräftröran över laxen och baka i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med en god sallad.
Lax- och räkröra
Datum: 2013-04-06 Tid: 08:57:16
Tidigare i veckan hittade jag billig påläggslax på mitt lokala Hemköp. Det var kort datum så jag passade på att göra en god röra som fick utgöra finlunch i skolan. Himla fint att fylla en krämig avokado med, eller ha på ett knaprigt finn crisp eller fröknäcke. Vädret gör att jag allt mer börjar längta efter fräsch och kall mat. Solen värmer ju riktigt ordentligt nu. Luften däremot...
Lax- och räkröra
ca 50 g kallrökt lax
1 näve skalade räkor
1 msk finhackad lök
ev. lite hackad tomat
3 msk keso
2 msk crème fraîche
1 msk hackad dill
salt, peppar
citronpeppar
Hacka lax och räkor grovt. Blanda med lök, keso, crème fraîche och dill. Smaka av med kryddorna. Ställ in i kylen en stund innan servering.
Love is all I got
Datum: 2013-04-03 Tid: 23:52:00
Pluggsnacks när det är som bäst. Har totalt snöat in på apelsin, vilket jag knappt ätit alls tidigare.
Och så avokado såklart, men det är ju en gammal flamma som aldrig lär slockna. ♡
Och så avokado såklart, men det är ju en gammal flamma som aldrig lär slockna. ♡
Påsk 2013
Datum: 2013-04-02 Tid: 17:52:00
Påsken bara flög förbi. Härligt att få va lite långledig, men dagarna går alltid alldeles för fort. Spenderade dem i Arvika och solen sken i princip konstant. Så härligt! Eftersom mina föräldrar lämnat Sverige för varmare breddgrader firade jag påsk tillsammans med Johan och hans familj. Hans mamma hade bl.a. fixat i ordning det här:
Klassiker som aldrig blir för gammal: ägghalvor med majonnäs, räkor & dill.
Jättegod laxmousse med bl.a. vitt vin.
Kladdkaka, havreflarn med nougatfyllning och citronkladdkaka med grädde & marsipanfigurer.