Thaimat och en bra dag
Datum: 2010-04-29 Tid: 22:09:44
Igår åt jag och Isa lunch på thairestaurangen här i stan. Det bjöds på 5-rättersbuffé: nudelwok, friterad kyckling, fläskwok, kycklinggryta och vegetariska vårrullar. Sen fanns det även ris, wokade grönsaker och olika såser. Definitivt inte sista gången jag går dit.
Idag har det varit en bra dag. Jag har faktiskt känt mig ganska så fantastisk (om man nu får säga så i jante-Sverige). Det började med att jag fick ett samtal på jobbet. Om ett annat jobb. En slags intervju över telefon. Jisses. Blev helt ställd. Än en gång hade jag skickat in en ansökan på ett jobb jag var helt övertygad om att jag inte hade en chans i världen att få. Nothing fancy alltså, men det krävde utbildning jag inte alls har. Kände mig stendum. "Eh, förlåt, men skulle vi kunna ta det här samtalet senare idag? Jag är nämligen på... eh... jobbet nu." Frågan är varför jag svarade överhuvudtaget. Vet inte alls vad jag håller på med. Eller vart jag är på väg. Fick bara en skön känsla inombords. Jag är bra.
Så kom jag hem, och i inkorgen väntade två trevliga mejl. Ett från den engelska ynglingen jag träffade när jag jobbade i Tyskland, och ett annat som jag kan berätta mer om vid ett senare tillfälle när det blir aktuellt. Sen gick jag en långpromenad med mamma i skogen. I morgon väntar först jobb, sen middag på The Roof med tjejerna och på lördag ska Walle ha 20-årsfest. Längtar.
Idag har det varit en bra dag. Jag har faktiskt känt mig ganska så fantastisk (om man nu får säga så i jante-Sverige). Det började med att jag fick ett samtal på jobbet. Om ett annat jobb. En slags intervju över telefon. Jisses. Blev helt ställd. Än en gång hade jag skickat in en ansökan på ett jobb jag var helt övertygad om att jag inte hade en chans i världen att få. Nothing fancy alltså, men det krävde utbildning jag inte alls har. Kände mig stendum. "Eh, förlåt, men skulle vi kunna ta det här samtalet senare idag? Jag är nämligen på... eh... jobbet nu." Frågan är varför jag svarade överhuvudtaget. Vet inte alls vad jag håller på med. Eller vart jag är på väg. Fick bara en skön känsla inombords. Jag är bra.
Så kom jag hem, och i inkorgen väntade två trevliga mejl. Ett från den engelska ynglingen jag träffade när jag jobbade i Tyskland, och ett annat som jag kan berätta mer om vid ett senare tillfälle när det blir aktuellt. Sen gick jag en långpromenad med mamma i skogen. I morgon väntar först jobb, sen middag på The Roof med tjejerna och på lördag ska Walle ha 20-årsfest. Längtar.
Andreas köttfärssås
Datum: 2010-04-28 Tid: 22:57:11
Igår kväll, när jag hade satt mig tillrätta framför TV:n, frågade min storebror Andreas om inte jag ville komma bort till honom och döda lite tid tillsammans framför Little Big Planet. Jag hade huvudvärk och dessutom hade det börjat regna ute så jag kan inte direkt påstå att jag var överdrivet sugen på att ge mig ut i regnet, men efter viss övertalning gav jag efter. Var hungrig som en varg och blev bjuden på köttfärssås och spaghetti (eller ja, jag hackade lök och stekte köttfärs, Andreas kokade pastan och fick krydda färsen eftersom vi inte alls gör samma köttfärssås). Underbart med hemlagad mat igen!
Och förresten, hur sött är inte LBP?
Flygande Jakob
Datum: 2010-04-28 Tid: 11:59:44
Innan spisen och ugnen förflyttades från köket ut i hallen under trappan gjorde vi en riktig klassiker här hemma. Jag och mamma gillar när det är extra allt (bacon, champinjoner, ananas, banan, jordnötter), men eftersom pappa inte gillar banan eller jordnötter och Andreas i princip bara vill ha kyckling, bacon och sås fick vi dela upp det i formen så att alla fick ett varsitt hörn. Alla nöjda och glada.
Flygande Jakob, 4-6 portioner
1 grillad kyckling
1 pkt bacon
1 burk ananas
1 burk champinjoner
2 bananer
3 dl grädde
1 dl chilisås
svartpeppar
1 dl salta jordnötter
Sätt ugnen på 225°C. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär köttet i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Klipp baconet i bitar och stek på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper. Häll av spadet från ananasen och champinjonerna. Skiva bananerna. Fördela bacon, ananas, champinjoner och banan ovanpå kycklingen. Blanda ihop grädde (ev. kan den vispas innan för tjockare konsistens, men det är inte nödvändigt) och chilisås. Smaka av med svartpeppar. Bred ut blandningen över de andra ingredienserna i formen. Strö över jordnötterna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera med ris och sallad.
Måndagslunch på Skeppet
Datum: 2010-04-27 Tid: 17:29:30
Igår bjöd pappa mig på lunch på Skeppet. Det fanns antingen kalops eller carbonara att välja på, och för mig var valet enkelt (även om jag smakade lite på kalopsen också, köttet var jättemört och gott). Förutom carbonaran - som var jättegod och fylld med massor av salta baconbitar - fanns som vanligt en stor salladsbuffé med bl.a. inlagda champinjoner, marinerade kronärtskockshjärtan och melon. Ibland är det fint att inte kunna laga mat hemma. Men vedervärdigt dyrt.
I just realized something...
Datum: 2010-04-25 Tid: 23:06:06
Jag har alltså varit vaken sen 07.30 igår morse. Det är nästan 40 timmar. Och natten innan blev det sisådär fyra timmars sömn, och uppstigning före 05.00. Jag borde med andra ord va halvt medvetslös vid det här laget, men det konstiga är att jag inte ens är trött. Behöver jag inte sova som vanliga människor? Är det nån som drogar mig med uppåttjack i smyg?
Jag vet att jag tagit upp det här förut, att jag sover på tok för lite. Men jag förstår mig helt enkelt inte på mig själv. Tror hela tiden att jag ska ta igen den sömnen jag missat som vanliga människor gör när de sovit för lite. Men att sova i tolv timmar i sträck finns helt enkelt inte i min värld. Jag får va glad om jag lyckas sova hälften så många timmar. Och det handlar inte om att jag försöker hålla mig vaken. Snarare tvärtom. Jag vill ju sova. Att sova är skönt. Och välgörande. Och livsviktigt. Or so I thought... Är jag ensam om att va så här eller finns det fler sömnlösa själar där ute?
Nu ska jag släcka ner och göra ett uppriktigt försök att va normal. Godnatt!
Söndag
Datum: 2010-04-25 Tid: 20:20:47
Köpte supergod tunnbrödsrulle på Centralen fylld med kallrökt lax och skagenröra.
Och grov medelhavssmörgås med fetaost, oliver och soltorkade tomater.
Hemma igen efter en kanonhelg. Det har känts som semester och jag har verkligen njutit av varje sekund. Tåget hem gick kl. 07.09 i morse (det enda billiga alternativet, allt annat var hutlöst dyrt!) och jag skojar inte när jag säger att jag inte sovit en blund i natt. Vi släckte ner vid halv två nån gång, efter att ha sippat vin hela kvällen och avslutat med en lugn fest hos Anna. Sen låg jag och försökte somna utan större framgång ända fram tills larmet ringde kl. 05.50. Karin följde mig till stationen och vinkade av mig. Sen köpte jag jättegod frukost på Centralen som jag åt på tåget hem. Sov faktiskt ingenting då heller. Men tröttheten lär komma ikapp mig så småningom.
Nu ska jag krypa upp i soffan och dega tills ögonen trillar igen. Tack för en underbar helg, Karin! Har ätit så fantastiskt god mat, njutit av härligt väder, världens bästa sällskap och bara mått jättebra. Saknar dig redan!
Nu ska jag krypa upp i soffan och dega tills ögonen trillar igen. Tack för en underbar helg, Karin! Har ätit så fantastiskt god mat, njutit av härligt väder, världens bästa sällskap och bara mått jättebra. Saknar dig redan!
Lördag
Datum: 2010-04-25 Tid: 19:56:17
Promenad in till stan.
Fikapaus.
Naturgodis värt en mindre förmögenhet.
Lunchsallad från Cupido där basen utgörs av isbergssallad, gurka och tomat.
Sen får man välja fem valfria ingredienser bland ett stort utbud. Mina blev:
tigerräkor, fetaost, soltorkade tomater, kyckling och svarta oliver. SÅ gott!
Med Rhode Island-dressing.
Poppar partylåtar och dricker god bål hemma hos Karin.
Sen vidare på födelsedagsfika/fest hos Anna, som bjöd på banankaka och snickers.
Karin (haha!), Sanna, Anna och i bakgrunden står Hanna och Ulrika.
Jag & Karin ♥
Fredag
Datum: 2010-04-25 Tid: 19:27:54
Tidig 06-morgon på tåget på väg till Uppsala.
Karin framför domkyrkan.
Et moi.
Shopping på stan.
På sushirestaurangen Ayakos.
Sanslöst god sushi!
Kvällen avslutades med vin, ostbågar, choklad...
... kex, cream cheese och färska jordgubbar.
Uppsala nästa!
Datum: 2010-04-22 Tid: 18:20:12
I morse blev jag väckt av att de ringde från jobbet. Jag förstår inte varför jag envisas med att ljuga varje gång de ringer på morgonen. När de frågar: "Väckte jag dig nu?" svarar jag alltid: "Nej, nej, jag var redan vaken!" trots att det hörs lång väg att jag sov tio sekunder tidigare. Och det är ju inte direkt konstigt om man inte vaknat än när klockan bara är strax efter åtta. Som om de skulle se ner på mig för att jag faktiskt sov. Knappast. Hur som helst, fick ändra lite i planerna. Hade tänkt bjuda Hanna på födelsedagsbrunch vid 11-tiden, men i stället blev det lunch efter att jag slutat vid 13. Fick inte med mig kameran i morse när jag skyndade iväg till jobbet, men åt i alla fall honungsglazerade revbensspjäll, nudelwok med räkor och lite allt möjligt gott från den stora salladsbuffén. Sen kaffe och kaka på det.
När jag kom hem bokade jag tågbiljett till Uppsala. Precis efter ringde de från jobbet och frågade om jag kunde jobba 12-21.18 i morgon. Men icke. För i morgon kl. 05.53 sätter jag mig på tåget som tar mig till min allra finaste vän. I tidigaste laget kan tyckas, men det var den enda sista minuten-biljetten som fanns och det medför ju faktiskt bara att vi hinner umgås ännu lite mer. Hemresa har jag inte bokat nån än. Kanske stannar jag i Uppsala för gott...
Marabou Passion
Datum: 2010-04-21 Tid: 23:25:36
Testade Marabous senaste chokladsort för nån vecka sen. Gillar ju i regel choklad, men den här... Nej, den gick inte hem hos mig. Kombon passionsfrukt och choklad är klockren (som i Marabou Premium Passion Fruit), och choklad+chili ska visst också va gott, men de där tre kombinerade? Nej, ingen hit om du frågar mig. Smakerna gifte sig inte utan skar sig snarare. I alla fall i min mun.. Tror det är en sån där choklad man antingen älskar eller hatar. Jag kommer i alla fall aldrig köpa den igen.
Har ni testat?
Ädeloströra
Datum: 2010-04-19 Tid: 15:40:42
Tänkte bara kika in och berätta att jag lever och faktiskt inte helt gått under jorden. Köksrenoveringen är i full gång. Kylen och frysen står numer under trappan, ändå envisas jag med att gå in i det som en gång var vårt kök och leta efter dem. Känns som att vi lever i en kappsäck. Ska bli så skönt när det är färdigt, men det är fortfarande ett bra tag kvar till dess.
En hel del saker har hänt i mitt liv den senaste veckan. Vissa ofantligt bra, andra mindre fantastiska. Men det är ju så det är, upp och ner som en berg- och dalbana. En av dagarna förra veckan lyxade jag till det lite och gjorde den goda ädeloströran Elin bjöd på när vi var där sist. Hade inget recept att utgå ifrån så mängderna är inte exakta. Jag använde mig av Kvibille Ädel, men det där är ju en smaksak. Röran passar förresten lika bra till kex som till kött.
En hel del saker har hänt i mitt liv den senaste veckan. Vissa ofantligt bra, andra mindre fantastiska. Men det är ju så det är, upp och ner som en berg- och dalbana. En av dagarna förra veckan lyxade jag till det lite och gjorde den goda ädeloströran Elin bjöd på när vi var där sist. Hade inget recept att utgå ifrån så mängderna är inte exakta. Jag använde mig av Kvibille Ädel, men det där är ju en smaksak. Röran passar förresten lika bra till kex som till kött.
Ädeloströra
140 g ädelost
1-2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
ev. salt, svartpeppar
Mosa ädelosten med en gaffel i en skål. Rör ihop med crème fraichen och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen i minst 30 minuter.
140 g ädelost
1-2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
ev. salt, svartpeppar
Mosa ädelosten med en gaffel i en skål. Rör ihop med crème fraichen och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen i minst 30 minuter.
Kebabtallrik
Datum: 2010-04-12 Tid: 17:18:06
Ungefär så här lär det se ut de kommande veckorna. Från och med i morgon kommer vi inte ha tillgång till vare sig spis eller ugn. Varför jag inte passade på att laga mat idag? För att min matinspiration är lika med noll, och aptiten inte heller är vad den borde. För att solen skiner. För att jag antingen äter konstant eller inte alls när det blåser känslostormar.
Eine Sonne die mir scheint
Datum: 2010-04-12 Tid: 11:51:47
Kan hända att jag kommer ta en liten bloggpaus. Bloggen och mat är nämligen det sista jag tänker på för tillfället. Är inte särskilt lätt att laga mat som läget är nu heller, med tanke på att köket är ett enda stort renoveringsobjekt.
Solen är i alla fall här och det är vår i luften, så nu ska jag och min fina vän Sofie, som snart lämnar mig för varmare breddgrader, gå en promenad i solskenet.
Solen är i alla fall här och det är vår i luften, så nu ska jag och min fina vän Sofie, som snart lämnar mig för varmare breddgrader, gå en promenad i solskenet.
Bål
Datum: 2010-04-10 Tid: 18:17:08
Fint att komma hem till det här efter vad som skulle ha varit en shoppingdag i Karlstad. Nu poppar jag partylåtar och inväntar sällskap. Blir lite förförkrök med bål, sen vidare till Emily och så får vi se vart det slutar. Gillar lördagar!
Sourcream & Bearnaise
Datum: 2010-04-09 Tid: 20:46:48
Testat OLW's Sourcream & Bearnaise-chips?
Det gjorde jag idag. Trodde de skulle smaka mer. Men de var faktiskt helt okej. Smakade... vitlök. Fast det gör ju alla chips när man dippar dem i vitlöksdipp. Hur som helst var de godare än väntat. Hade fått för mig att de skulle va näst intill oätliga, men hade inga större svårigheter att få i mig dem. Egentligen var det väl inte direkt chipsen i sig jag gillade, utan vitlöksdippen. Med en god dipp spelar det egentligen inte så stor roll vad man har för chips.
Snart helg...
Datum: 2010-04-08 Tid: 22:47:36
Jag och söta Walle.
Helt okej dag på jobbet. Fint att praktikanten går med på kvällen den här veckan för att lära sig kvällsrutinerna, städningen blir klar på nolltid. Och i morgon. Underbara fredag. Från början var det tänkt att jag skulle jobba 14-21.18 i kassan, men så behövdes det folk i charken så nu ska jag va där i stället. Bästa tiden: 7.42-14. Jag grät nästan av lycka när fredagsmyset plötsligt var räddat. I smyg förstås. Däremot grät jag nästan av helt andra orsaker när jag kom hem från jobbet igår och fick se köket. Eller vad som var kvar av det. Ett kökslik. Alla skåp och kakelplattor var borta. Spisen/ugnen stod mitt i rummet, mikron i vardagsrummet osv... Idag tog de bort vattentillförseln i köket så nu får vi diska och hämta vatten i tvättstugan. Känns bra att vi blir bjudna på mat på jobbet i morgon. Eller ja, det är ju vi i charken som tillagar den som vanligt, men i alla fall. Grillad lax, bakad potatis, sallad och romsås. Kommer bli en fin fredag. En bra start på en bra helg?
What I miss the most
Datum: 2010-04-08 Tid: 12:47:50
→ Karin ♥
→ Frozen margarita
→ Solsemester på Cypern
Avokadomacka
Datum: 2010-04-07 Tid: 21:21:27
Den här mackan (och för många koppar kaffe...) fick mig att orka med vad som kan ha varit årets segaste dag. I morgon är det nya tag som gäller. Förhoppningsvis har jag tagit i kapp några timmars sömn, så jag slipper känna mig som dead (wo)man walking på jobbet. Kändes som att det aldrig skulle ta slut. Till råga på allt har jag träningsvärk utan dess like, tack vare mitt lilla träningsryck i förrgår. Får såna ibland, tyvärr alldeles för sällan. Pumpade armhävningar och sit-ups så det stod härliga till. Att peta mellan revbenen, eller bara nudda bröstmusklerna, känns sådär bitterljuvt. Skönt ont.
Insomniac
Datum: 2010-04-07 Tid: 10:05:20
Sovit katastrofalt dåligt. Högst tre timmar. Trodde det var ett skämt när det ringde i morse. Jobbet. Ska inte dit förrän kl. 11 men kunde inte somna om, så gick upp och åt frukost, läste tidningen, tog en dusch och letade efter min mössa som är spårlöst försvunnen. Fantastiskt bra start på dagen. Dessutom har vi börjat riva i köket. Hittar ingenting längre. Tog mig en evighet att hitta kanelen förut. Lika bra att vänja sig i och för sig, för värre lär det bli. Hade ju tänkt ha en riktig bakdag idag eftersom jag inte kommer kunna baka på ett tag framöver, men får väl helt enkelt klara mig utan och hoppas att ugnen och spisen står kvar även i morgon.
Nu måste jag göra mig i ordning. Tillbaka efter kl. 20.
Nu måste jag göra mig i ordning. Tillbaka efter kl. 20.
Bestefar og jeg
Datum: 2010-04-06 Tid: 18:04:21
Min storebror har haft en kompis från Danmark här över påsk.
Den här gamla klassikern har gått på repeat.
Skrattar lika mycket varje gång.
Skrattar lika mycket varje gång.
Laxröra med två sorters lax
Datum: 2010-04-06 Tid: 14:50:14
Receptet på den här goda laxröran hittade jag i en av morgontidningarna på jobbet. Eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma fick jag ta vad som fanns, vilket hör till vanligheterna eftersom jag sällan följer recept. Använde purjolök i stället för salladslök, hade i hackad smörgåsgurka i stället för bostongurka, hoppade över kaprisen och kryddade med citronpeppar. Det blev så gott att jag gjorde en ny omgång igår när det vankades påsklunch med familjen.
Laxröra med två sorters lax, ca 6-8 bufféportioner
200 g färsk lax
200 g varmrökt lax
1 dl vitt vin
50 g smör, rumstempererat
½ dl hackad dill
½ dl hackad gräslök
2 hackade salladslökar
1 msk bostongurka
ev. kapris
2 dl lätt crème fraiche
salt, peppar
citronpeppar
citronsaft
Dela den färska laxen i mindre bitar. Salta och peppra. Koka upp vinet och lägg ner den färska laxen. Låt koka tills laxen är färdig. Lägg benfria bitar av den varmrökta laxen i en bunke. Häll över den vinkokta laxen inklusive vätskan. Finfördela med en gaffel. Tillsätt smör, örter, salladslök, bostongurka, (ev. kapris), och crème fraiche. Gaffelmosa till en röra. Droppa över citronsaft och smaka av med kryddorna.
Servera med förslagsvis lättkokt sparris och toppa med ruccolasallad.
200 g varmrökt lax
1 dl vitt vin
50 g smör, rumstempererat
½ dl hackad dill
½ dl hackad gräslök
2 hackade salladslökar
1 msk bostongurka
ev. kapris
2 dl lätt crème fraiche
salt, peppar
citronpeppar
citronsaft
Dela den färska laxen i mindre bitar. Salta och peppra. Koka upp vinet och lägg ner den färska laxen. Låt koka tills laxen är färdig. Lägg benfria bitar av den varmrökta laxen i en bunke. Häll över den vinkokta laxen inklusive vätskan. Finfördela med en gaffel. Tillsätt smör, örter, salladslök, bostongurka, (ev. kapris), och crème fraiche. Gaffelmosa till en röra. Droppa över citronsaft och smaka av med kryddorna.
Servera med förslagsvis lättkokt sparris och toppa med ruccolasallad.
Rökta laxrullar med ostkräm och löjrom
Datum: 2010-04-05 Tid: 12:37:12
Det här är en av rätterna jag hade på mitt lilla påskbord. Hittade receptet i Leva&Bo. Använde mig bara av riven cheddarost, tog stenbitsrom i stället för löjrom och fryst gräslök i stället för färsk. Det blev jättegott, älskar sån här plockmat!
Rökta laxrullar med ostkräm och löjrom, 20 st (8 bufféportioner)
10 stora skivor kallrökt lax
Fyllning
2 dl riven ost (gärna cheddar + svecia)
ca 2 msk crème fraiche
1 tsk dijonsenap
½ dl hackad gräslök
2 msk löjrom
nymald vitpeppar
Garnering
gräslöksstrån
Börja med fyllningen. Rör ihop riven ost, crème fraiche, senap och gräslök. Fyllningen ska bli ganska fast och inte flyta ut när den rullas i laxen. Smaka av med peppar. Dela laxskivorna på hälften så det blir två breda remsor av varje skiva. Lägg ca ½ msk ostkräm på varje remsa och rulla ihop. Ställ rullarna på högkant och toppa med en klick löjrom och några gräslöksstrån.
Kycklingpizza
Datum: 2010-04-04 Tid: 20:16:29
Det är söndag, igår var det fest och jag har precis tryckt i mig pizza. Mamma och pappa köpte med sig när de kom hem. Nu ska jag inta soffläge och vänta på att få känna mig som en hel människa igen. Nästa gång det blir fest har jag och Elin förresten gjort en deal. Ska bli intressant att se hur det går...
En dag tidigare
Datum: 2010-04-04 Tid: 14:45:40
Mamma ringde nyss. De är på väg hem. Min spontana reaktion var egentligen att skrika: "NEJ!" men på nåt sätt lyckades jag låta bli. De skulle ju inte komma hem förrän i morgon eftermiddag, men pga. vissa oförutsedda händelser blir det alltså redan idag. Min första tanke var att farmor hade dött. Luften gick ur mig lite. Vet inte om jag hade fixat ett sånt bakslag idag, när större delen av gårdagen var en enda lång uppförsbacke. Jag som hade planer för den här dagen. Eller egentligen inga större planer alls, men det var ju just det som var själva grejen: att få va ensam och bara njuta av tystheten.
Hur som helst, nu blir det TV-spel à la PS3 i några timmar innan det är slut på friden.
Hur som helst, nu blir det TV-spel à la PS3 i några timmar innan det är slut på friden.
Påskmat
Datum: 2010-04-03 Tid: 09:12:51
Påskgodis
Datum: 2010-04-02 Tid: 22:47:13
Hallontryffel
Datum: 2010-04-02 Tid: 16:47:49
Jag letade både högt och lågt efter ett recept på hallontryffel med vit choklad, men det slutade med att jag komponerade ihop ett eget. Söta, lena tryfflar med smak av hallon som smälter i munnen. Behöver jag säga mer?
Hallontryffel, ca 20 st
½ dl hallon (färska el. frysta)
¼ dl vispgrädde
25 g smör
300 g vit choklad
florsocker
Lägg hallonen i en kastrull och koka ihop tills de vätskat ur sig lite. Smält smöret tillsammans med grädden i en annan kastrull. Tillsätt hallonen och ta av från plattan. Grovhacka chokladen och rör ner den i kastrullen. Rör om till en jämn smet. Ställ in i kylen (ev. frysen, men var försiktig så den inte stelnar för mycket) att stelna. Ta sedan en tesked av tryffelsmeten, doppa den i florsocker och rulla till små kulor. Förvara i kylskåpet.
Hello, are you in there?
Datum: 2010-04-02 Tid: 10:06:51
Jag erkänner, ibland går inte hissen riktigt ända upp. Det var nämligen 23-årsgräns dit jag skulle igår. Jag är som bekant blott 21 år gammal, fyller 22 i december. Skulle jag ljuga om min ålder kunde jag väl åtminstone sagt att jag var 23, men nej, tydligen tänkte jag inte så långt. "Men det är väl bra att du är ärlig, Malin?" sa en vän, men nu var det ju tyvärr inte riktigt så, utan jag ljög bara väldigt dåligt. Vakten tyckte nog att jag var rolig i alla fall, han var nämligen snäll och släppte in mig ändå.
- Hej, jag är 22!
- Öh, jaha..?
- Ja, 22 och tjej! Vilken fin hörsnäcka du har förresten.
- Haha, men varför säger du att du är 22? Jaja, gå in då innan jag ångrar mig.
Tuggar taggtråd
Datum: 2010-04-01 Tid: 21:19:51
Jag lever. Knappt. Nu poppar jag partyplaylisten och laddar inför spontanfest. Passar på eftersom jag (antagligen?) är ledig i morgon, men jobbar lördag. Och nu måste jag rusa! Puss!