Malins Låda Italiano
Datum: 2011-05-30 Tid: 11:09:00
Ja, Malin som i min fina klasskompis alltså. Jag fick det här receptet av henne för ett tag sen, och nu i helgen testade jag det äntligen. Gud så gott! Och så snabbt och enkelt. Klart på sisådär 30 minuter, sånt gillar vi. I ursprungsreceptet stod det ingenting om några kryddor, men som den kryddjunkie jag är kunde jag så klart inte låta bli. Jag tog lite allt möjligt faktiskt. Salt och peppar förstås, och så grillkrydda och lite citronpeppar. En vitlöksklyfta hade säkert också gjort sig riktigt bra i stuvningen, men den var inte alls dum precis som den var. Så när ni inte vet vad ni ska laga till middag - testa det här!
Malins Låda Italiano, 4 portioner
150-200 g spaghetti (eller annan pasta)
Stuvning
1 pkt bacon
1 burk tonfisk
1 gul lök
½ dl hackad persilja
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1½ dl grädde
1 ägg
valfria kryddor
Topping
1-2 tomater
1-2 dl riven ost
Garnering
persilja
Sätt ugnen på 275°C. Koka pastan. Klipp baconet i mindre bitar och stek i en kastrull eller stekpanna tills det fått lite färg. Låt tonfisken rinna av. Hacka löken. Rör ner tonfisk, lök och persilja. Finfördela tonfisken med en gaffel. Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka i 3-5 min. Smaka av med kryddor. Ta av kastrullen från värmen och rör ner ägget.
Lägg den kokta pastan i en smord gratängform och häll över stuvningen. Toppa med skivad tomat och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Strö över lite persilja.
150-200 g spaghetti (eller annan pasta)
Stuvning
1 pkt bacon
1 burk tonfisk
1 gul lök
½ dl hackad persilja
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1½ dl grädde
1 ägg
valfria kryddor
Topping
1-2 tomater
1-2 dl riven ost
Garnering
persilja
Sätt ugnen på 275°C. Koka pastan. Klipp baconet i mindre bitar och stek i en kastrull eller stekpanna tills det fått lite färg. Låt tonfisken rinna av. Hacka löken. Rör ner tonfisk, lök och persilja. Finfördela tonfisken med en gaffel. Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka i 3-5 min. Smaka av med kryddor. Ta av kastrullen från värmen och rör ner ägget.
Lägg den kokta pastan i en smord gratängform och häll över stuvningen. Toppa med skivad tomat och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Strö över lite persilja.
Mumingodis
Datum: 2011-05-29 Tid: 17:25:39
Jag har ju glömt visa vad jag fick från Fazer för ett tag sen. Allas vår älskade Mumin finns numer i godisform: gelégodis, klubbor och tablettaskar. Visst väcker de härliga barndomsminnen? Muminsagorna hör till klassikerna som aldrig går ur tiden. Det är visst inte bara här i Norden som vi gillar Mumin, utan även i Japan är trollen omåttligt populära. Inte särskilt konstigt att det blivit en sån succé, Tove Jansson kunde skriva minsann.
Vilken är din favoritfigur?
A mother's love
Datum: 2011-05-29 Tid: 14:47:09
Seriöst, jag dör! Hur söt?!
Tävla om produkter från Toppits
Datum: 2011-05-27 Tid: 15:26:00
Jag har alltid värnat om att slänga så lite som möjligt när det kommer till mat. Det är delvis därför min frys sällan ekar tom. Det mesta går ju faktiskt att frysa in och förvara. Bröd som börjar bli gammalt t.ex. går ju alldeles utmärkt att frysa och göra varma mackor av vid ett senare tillfälle. Det är ju så fruktansvärt onödigt att låta mat gå till spillo! Nu behöver man såklart inte göra som jag gjorde i december förra året, bara nån vecka innan det var dags att åka hem till mina föräldrar över julledigheten. Jag blev nämligen alldeles till mig när jag såg att Ica Maxi hade extrapris (halva priset!) på min favoritost (Stureost) och åkte dit direkt. Sen visade det sig såklart att det handlade om ost som vägde sisådär två kilo (!), men det hindrade inte mig ändå. Det slutade med att jag hetsåt ost i två veckor, för att sen riva och frysa ner det jag inte hann äta upp. Inte mitt smartaste drag här i livet kanske... Men det jag ville komma fram till var att jag tog tillvara på osten. Bara tanken på att slänga Stureost skär som en kniv i mitt hjärta!
Därför tycker jag att det är jättekul att få chansen att hålla min första tävling här i bloggen. I skrivande stund pågår nämligen en Save Food-kampanj. Det är Toppits som tagit initiativet och jobbar för att vi ska sluta slänga mat och börja ta bättre hand om den. Undersökningar visar att vi i genomsnitt slänger 20 % av all mat vi köper. Skrämmande siffror som visar att det är dags att börja förvara och frysa in den mat vi inte använder eller hinner äta upp. För att kunna göra det behövs t.ex. fryspåsar, plastfolie osv., och det är där Toppits kommer in i bilden.
För att ha chansen att vinna ett likadant produktkit som det på bilden ovan (fast i dubbel uppsättning), och samtidigt göra en god gärning, ska du göra följande:
Därför tycker jag att det är jättekul att få chansen att hålla min första tävling här i bloggen. I skrivande stund pågår nämligen en Save Food-kampanj. Det är Toppits som tagit initiativet och jobbar för att vi ska sluta slänga mat och börja ta bättre hand om den. Undersökningar visar att vi i genomsnitt slänger 20 % av all mat vi köper. Skrämmande siffror som visar att det är dags att börja förvara och frysa in den mat vi inte använder eller hinner äta upp. För att kunna göra det behövs t.ex. fryspåsar, plastfolie osv., och det är där Toppits kommer in i bilden.
För att ha chansen att vinna ett likadant produktkit som det på bilden ovan (fast i dubbel uppsättning), och samtidigt göra en god gärning, ska du göra följande:
- Lämna en kommentar i kommentarsfältet och svara på frågan: Vad tillagar du helst i ett foliepaket på grillen?
- Glöm inte att ange mailadress så att du kan kontaktas vid ev. vinst.
- Gå med i Save Food-initativet (länk) så bidrar Toppits med 10 kr till Stadsmissionen för alla som går med.
- Tävlingen pågår till och med söndagen den 12 juni, sen kommer en vinnare att lottas fram.
Avskedsmiddag på Restaurang Viktoria
Datum: 2011-05-27 Tid: 02:00:51
Mina fina klasskompisar Magdalena och Sandra.
Jag och söta Hannah.
August och Erik gillade läget.
Sen kom maten vi hade beställt. Alla tog oxfilé med tjockskurna pommes, bearnaisesås och sallad på syrad lök.
Servitören frågade inte hur vi ville ha köttet, men mitt var i alla fall lite rosa inuti. Hade dock gärna haft det blodigare.
Lite mer och roligare grönsaker hade heller inte suttit fel, men kostar det 139:- kanske man inte ska begära för mycket.
Det var hur som helst riktigt gott, aldrig fel med oxfilé!
Bea. Schlurp!
I stället för efterrätt beställde vi in drinkar. Jag och Magdalena tog en varsin Hallondröm,
gjord på bl.a. Bacardi Razz och hallonpuré. Supergod!
Hannah och Sandra testade en drink med bl.a. melon, tranbärsjuice och Apple Sourz. Smarr!
Killarna slog på stort och beställde in en "shotskanna" med bl.a. smak av kiwi. Inte alls dumt!
I kväll var det avskedsmiddag med några av mina fina klasskompisar. Vi åt mat på Restaurang Viktoria och hade det mysigt. Kändes ganska fint att avsluta första året på Logopedprogrammet med att äta oxfilé och dricka hallondrinkar. Lite sorgligt också. Vi kommer ju inte ses på hela sommaren, inte förrän i slutet av augusti när nästa termin drar igång. Känns lite konstigt nu när man vant sig vid att träffas varje dag. Kommer sakna er!
Gretas Gårdsbröd
Datum: 2011-05-26 Tid: 01:25:56
Skogaholm har nyligen lanserat ett nytt bröd som jag fått testa. Brödet, som bl.a. är bakat på dinkelmjöl och innehåller hirs och linfrö, är en hyllning till Greta som grundade Bageri Skogaholm för 85 år sen, därav namnet Gretas Gårdsbröd. Tanken är att erbjuda ett lite grövre och nyttigare alternativ till de populära ljusa lantbröden, och jag måste säga att jag tycker de lyckats riktigt bra. Jag rostade mina brödskivor och de blev sådär frasiga och härliga. Tummen upp!
Tortellinigratäng med bacon
Datum: 2011-05-25 Tid: 00:45:19
Min allra första tortellinigratäng. Men långt ifrån den sista! Jag använde tortellini med ricotta och spenat, men man kan ju såklart ta andra sorter om man hellre vill det. Hade jag haft broccoli hemma skulle jag ha förvällt den och haft i det också, men den här gången fick det räcka med spenat. Inspirationen hittade jag på Tasteline.
Tortellinigratäng med bacon, 3-4 portioner
2 pkt färsk tortellini (gärna med spenat och ricotta)
2 pkt bacon
1 gul lök
3 dl grädde
1-2 vitlöksklyftor
svartpeppar
riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisning på förpackningen. Klipp baconet i småbitar och fräs dem i en stekpanna. Hacka löken och låt den fräsa med. Låt tortellinin rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Rör ner baconet och löken. Tillsätt grädden och pressa ner vitlöken. Koka upp och smaka av med peppar. Häll över i en ugnssäker form och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.
Servera med sallad.
Knorr Bag of Taste Barbecue
Datum: 2011-05-22 Tid: 22:23:18
För ett bra tag sen fick jag ett produktpaket från Knorr. Det innehöll deras senaste produkt Bag of Taste i smakerna paprika, lemon & herb och barbecue. De har stått i skafferiet och totalt glömts bort, men nu när jag håller på att förbereda för att lämna över lägenheten och rensa ut så mycket som möjligt hittade jag dem. Såhär i grilltider (nåja, det var det när jag åt det här i alla fall, idag har det ju regnat mest hela tiden) bestämde jag mig för att testa den med barbecue. Det enda man behöver göra är att lägga kycklingen i den medföljande stekpåsen, tillsätta kryddorna, skaka runt och försluta påsen. Sen är det bara att lägga den i en ugnssäker form, sätta in den i ugnen och vänta på att kycklingen ska bli klar. Beroende på vad man använder för kyckling (filé, lår, hel kyckling) tar det så klart olika lång tid, men tidsangivelsen står på paketet. Jag hade kycklingfilé och det blev riktigt gott! Sen vet jag egentligen inte hur stor efterfrågan det är på en sån här produkt. Det är ju inte särskilt svårt att slänga ihop en egen smaksättning med de kryddor man själv gillar. Fast det är klart, alla kanske inte gillar att stå och mixtra i köket och då kan det va fint med en sån här produkt som kräver minsta möjliga ansträngning.
Photo booth
Datum: 2011-05-21 Tid: 20:51:57
Photoshop alltså, ingen dålig leksak minsann.
Marabou Maräng & Nöt
Datum: 2011-05-21 Tid: 02:13:47
För ett tag sen fick jag med mig en sån här hem. Har velat testa Marabou Maräng & Nöt ända sen jag hörde om den, låter ju så gott! Jag är löjligt svag för maräng, det gör liksom allt lite godare. Förutom i det här fallet. Jag blev tyvärr inte alls särskilt imponerad. Det smakade ju inte maräng, kände knappt av den alls! Chokladkakan i sig var väl helt okej, men det var ju marängen jag ville åt. Nu har jag i alla fall testat, och nästa gång blir det definitivt en annan choklad. Vanlig Marabou kanske, det om något är ett säkert kort där man verkligen vet vad man får.
Ps. Den uppmärksamme har kanske lagt märke till att det är ungefär vid den här tiden på dygnet mina blogginlägg kommit
den senaste tiden. Har visst börjat utnyttja mina vedervärdiga sovvanor och gjort nåt bra av dem ‒ jag sover ju ändå inte.
den senaste tiden. Har visst börjat utnyttja mina vedervärdiga sovvanor och gjort nåt bra av dem ‒ jag sover ju ändå inte.
Pastasås med kallrökt lax
Datum: 2011-05-20 Tid: 01:20:45
Pastasåser kan man aldrig få för många av. Här kommer mitt senaste hopkok som blev till efter en snabb inventering av kyl och frys. Jag älskar att experimentera och improvisera ihop nya rätter! Ju oftare man gör det, desto bättre blir man på att kombinera ihop smaker och veta vad som passar ihop. Det är långt ifrån nån kärnfysik jag håller på med när jag lagar mat – jag föredrar det enkla. Vissa kombinationer är säkra kort (t.ex. kyckling och curry), men ibland kan det va kul att tänka utanför ramarna och blanda oväntade saker. Det är ju det som är spännande, att inte riktigt veta i förväg hur det kommer smaka. Nu var inte det här en sån rätt där jag testade revolutionerande smakkombinationer, men det jag försöker komma fram till är att man inte behöver följa recept till punkt och pricka. Att göra egna ändringar efter tycke och smak är snarare regel än undantag enligt mig, och jag vet att många andra där ute håller med. Experimentera mera!
Pastasås med kallrökt lax, 2 portioner
2 portioner pasta
200 g kallrökt lax
1 gul lök
2 dl grädde
2 msk crème fraiche
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
½ msk hackad persilja
salt, peppar
citronpeppar
Koka pastan. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Tillsätt grädde och crème fraiche och koka upp. Rör ner dill, gräslök och persilja. Skär laxen i bitar och vänd ner den. Smaka av med kryddor.
Servera med pastan.
2 portioner pasta
200 g kallrökt lax
1 gul lök
2 dl grädde
2 msk crème fraiche
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
½ msk hackad persilja
salt, peppar
citronpeppar
Koka pastan. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Tillsätt grädde och crème fraiche och koka upp. Rör ner dill, gräslök och persilja. Skär laxen i bitar och vänd ner den. Smaka av med kryddor.
Servera med pastan.
Robust Challenge
Datum: 2011-05-19 Tid: 12:52:37
Förresten, har ni sett Melker Anderssons tävling Robust Challenge där man kan vinna riktigt fina priser? Det finns tre utmaningar att anta med olika svårighetsgrad. Så om du sitter inne med ett bra recept på en lyxig nattmacka, en middag klar på en kvart eller en klassiker i ny tappning har du alla förutsättningar att vinna. Roliga och motiverande utmaningar tycker jag! En smarrig nattmacka borde man ju kunna svänga ihop...
Klicka på bilden för att komma till tävlingen:
Såhär äter jag Singoalla
Datum: 2011-05-19 Tid: 01:08:50
Hur äter du?
Varma mackor med lax- och crabfishröra
Datum: 2011-05-18 Tid: 01:53:50
Min klasskompis Malin verkar ha hittat en favorit bland mina recept. Hon har berättat att hon och hennes pojkvän gjort min lax- och crabfishröra (länk) vid ett flertal tillfällen. Sist berättade hon att de även använt röran till varma mackor. Jag var självklart tvungen att testa. Himmel och pannkaka säger jag bara! Röran är en riktig fullträff när den är kall, men den är faktiskt minst lika god varm, med ett härligt lager ost ovanpå.
Testa ni också!
Goodie bag efter Vårruset
Datum: 2011-05-17 Tid: 02:14:05
Har jag sagt att jag sprang Vårruset förra veckan? Nej, det har jag såklart inte, eftersom det hade varit en lögn. Däremot hjälpte en av mina kompisar till som funktionär och som tack för hjälpen fick han med sig en massa godsaker hem. Förra året handlade det om sisådär 60 st chokladkakor (Lindt), men i år var det i stället lite mer matiga varor. Lyckligt lottad som jag är fick jag hit en egen liten leverans som innehöll rökt lax, potatissallad (dill och gräslök), philadelphiaost (rotad vitlök och mediterranean), hälsofil (hallon/persika/vanilj), äppelcider, rökt kalkon, Frödinge Vaniljdröm, Havrekusar och Lindt Sea Salt. Några av varorna har jag aldrig testat förut, så jag hoppas att ni inte har nåt emot att det kommer några utlåtanden framöver.
Ps. Jag har tydligen blivit utvald att åka på en weekend till Skedvistrand 10-12 juni,
och får dessutom ta med mig en vän. Kul! Men vi får se om det blir av...
Ps. Jag har tydligen blivit utvald att åka på en weekend till Skedvistrand 10-12 juni,
och får dessutom ta med mig en vän. Kul! Men vi får se om det blir av...
Magic
Datum: 2011-05-16 Tid: 01:55:09
Här har jag tjuvtagit en klunk för att jag blev akut törstig.
Förra helgen testade jag energidrycken Magic. Jag har ingen större erfarenhet av energidrycker, men det har däremot två av mina klasskompisar som verkar dricka det nästan varje dag. Därför passade jag på att få ett expertutlåtande och hade med mig två flaskor till förfesten förra lördagen när vi var på Ramberget (länk). Lät hela gänget få smaka och alla var överens om att det faktiskt var riktigt gott. Några av kommentarerna var att det luktade som det gör inne på Body Shop eller Lush och att smaken var väldigt speciell och skilde sig från vanliga energidrycker. Betyget verkade landa nånstans på 4/5.
Såhär skriver Magic själva om produkten: "Magic Natural Energy lanserades i Sverige under november 2010. Målet var att skapa ett naturligt och gott alternativ till övriga energidrycker vilka ofta innehåller olika syntetiska tillsatser. Nu tar Magic nästa steg och lanserar drycken i en exklusiv glasflaska på 250ml. Magic i glasflaska kommer främst att säljas på caféer och restauranger runt om i Sverige.
Magic är en naturlig energidryck som framställs av naturliga råvaror. Drycken är pastöriserad och baserad på naturliga ingredienser. Magic är helt fri från smakförstärkare, färgämnen och konserveringsmedel. Smak och färg kommer istället från frukt och bär. De verksamma ämnena i Magic är koffein, guarana och ginseng. Naturligt koffein utvinns ur kaffebönor och har konstaterats ge en prestationshöjande effekt. Guarana är ett bär från Sydamerika som innehåller en typ av naturligt koffein som heter guaranin. Guarana har använts i generationer och sägs ge ökad uthållighet, snabbare reaktionsförmåga och bättre minne. Ginseng är en rot som odlas i främst Asien och Ryssland. Den har länge använts för att ge långt liv, styrka och visdom. Ginseng ökar även effekten av stimulerande ämnen som koffein.
Effekterna från Magic kommer i tre olika steg:
1. Inom 5 min går socker och fruktos ut i kroppen och ger en snabb energikick.
2. Efter 30 min till 1 timme gör koffein och guarana sig tillkänna och verkar i 4 timmar.
3. Ginseng börjar verka efter ca 1 timme och verka upp till 6 tim."
De där effekterna vet jag inte riktigt om jag kände av, men jag hade ju visserligen en del andra substanser i blodet också. Hur som helst blev det tummen upp från mig och mina vänner. Plus för den lyxiga glasflaskan och för att drycken inte innehåller några onödiga tillsatser. Och priset? Sisådär 30:- får man betala för en flaska.
Såhär skriver Magic själva om produkten: "Magic Natural Energy lanserades i Sverige under november 2010. Målet var att skapa ett naturligt och gott alternativ till övriga energidrycker vilka ofta innehåller olika syntetiska tillsatser. Nu tar Magic nästa steg och lanserar drycken i en exklusiv glasflaska på 250ml. Magic i glasflaska kommer främst att säljas på caféer och restauranger runt om i Sverige.
Magic är en naturlig energidryck som framställs av naturliga råvaror. Drycken är pastöriserad och baserad på naturliga ingredienser. Magic är helt fri från smakförstärkare, färgämnen och konserveringsmedel. Smak och färg kommer istället från frukt och bär. De verksamma ämnena i Magic är koffein, guarana och ginseng. Naturligt koffein utvinns ur kaffebönor och har konstaterats ge en prestationshöjande effekt. Guarana är ett bär från Sydamerika som innehåller en typ av naturligt koffein som heter guaranin. Guarana har använts i generationer och sägs ge ökad uthållighet, snabbare reaktionsförmåga och bättre minne. Ginseng är en rot som odlas i främst Asien och Ryssland. Den har länge använts för att ge långt liv, styrka och visdom. Ginseng ökar även effekten av stimulerande ämnen som koffein.
Effekterna från Magic kommer i tre olika steg:
1. Inom 5 min går socker och fruktos ut i kroppen och ger en snabb energikick.
2. Efter 30 min till 1 timme gör koffein och guarana sig tillkänna och verkar i 4 timmar.
3. Ginseng börjar verka efter ca 1 timme och verka upp till 6 tim."
De där effekterna vet jag inte riktigt om jag kände av, men jag hade ju visserligen en del andra substanser i blodet också. Hur som helst blev det tummen upp från mig och mina vänner. Plus för den lyxiga glasflaskan och för att drycken inte innehåller några onödiga tillsatser. Och priset? Sisådär 30:- får man betala för en flaska.
Favoritfrukost/-mellanmål
Datum: 2011-05-15 Tid: 01:51:34
Det här åt jag till mellis förut. I morgon blir det en stor skål till frukost.
Såhär års, när det ljusnar tidigt och värmen börjar komma, vill jag ha nåt friskt på morgonen.
Vad äter ni helst till frukost?
Afterwork på Rumpan Bar
Datum: 2011-05-13 Tid: 12:07:30
När man köpte nåt i baren fick man en tallrik, sen var det bara att hugga in på buffén.
Det fanns tre olika pastasallader, skinka, nachos, salsa, tzatziki, två andra såser...
... inlagda kronärtskockshjärtan och champinjoner, nybakat bröd, brieost...
... kikärtsröra, potatisgratäng, grillade kycklingklubbor och köttfärsjärpar. Sen lyckades jag även haffa en pizzaslice,
de tog slut på tre röda. Förutom allt det här fanns det även bakad potatis med olika röror, nån bönröra och sallad.
Här kommer Magdalenas bilder från förra fredagen. Vi hade en heldag med föreläsningar och kände att det behövdes en extra inspark till helgen. Vi var ett gäng som knatade ner till Linné och inledde med att ta ett glas à 29:- på en uteservering i väntan på att AW:n skulle öppna kl. 16. Redan 15.45 började det bildas kö som vi snabbt inrättade oss i. Sen öppnades dörrarna och det var äntligen dags för mat. Först var man tvungen att hänga av sig jackan/väskan, vilket kostade 15:-. För att få en tallrik behövde man köpa nåt i baren (inga konstigheter, så brukar det ju va), men tyvärr var det inte direkt några AW-priser. Om jag inte minns fel fick jag betala 56:- för min cider, och sen kostade det 48:- för en ny. Onödigt dyrt alltså, särskilt när man var tvungen att betala 15:- i garderoben. (Dock extra plus för snygg och charmig bartender.)
Maten då? Den var faktiskt riktigt fin, och kanske ändå värd att lägga några extra slantar på. Vi hade tur som fick bord tack vare att vi var där så tidigt. Många andra fick äta ståendes. Det var väldigt mycket folk, men kön flöt ändå på snabbt och stämningen var god. Lite trist bara att pizzorna inte fanns på buffén i början, jag hade tur som lyckades få tag på en bit när jag gick för att hämta extra nachos och då var jag egentligen redan mätt (men vad gör man inte...). Lite hetsigt alltså att behöva ligga i startgroparna hela tiden för att hinna roffa åt sig av maten innan den tar slut. Men mätt blev man och gott var det, så jag skulle absolut kunna tänka mig att gå dit igen.
Lördagshäng på Ramberget
Datum: 2011-05-11 Tid: 18:46:18
Såhär fin var utsikten.
Och här sitter jag och myser med min favoritkrusbärscider...
... tillsammans med bl.a. det här gänget.
Killarna fick fixa grillen (som vanligt).
När vi kom upp på berget visade det sig att ketchupen blivit kvar i Augusts lägenhet, och eftersom vissa
(läs: Magdalena) inte ville ha korv utan ketchup var någon tvungen att gå tillbaka och hämta den.
Då är man förtjänt av en riktigt kall öl (och en alldeles egen visning av Eriks rumpa, tydligen).
Ett litet internskämt jag inte tänker gå in närmare på, mer än att det är lika roligt varje gång.
Jag fick några varuprover i dricksform för ett tag sen. Här poserar Erik med en av flaskorna.
Magic, en energidryck (recension kommer), och det mousserande vinet Fresita, gjort på färska jordgubbar. Friskt och gott!
Söta Magdalena och jag, innan vi åkte in till stan och gick på Yaki-Da.
Ett litet bildregn från i lördags. Underbart sommarväder, trevligt sällskap och iskall cider lämnade inte mycket att önska. Fler såna kvällar, tack!
Ps. I fredags var vi på AW på Rumpan Bar, men jag glömde tyvärr min kamera hemma.
Kommer ett inlägg om det så fort Magdalena skickat sina bilder till mig.
Kommer ett inlägg om det så fort Magdalena skickat sina bilder till mig.
Lägenheten
Datum: 2011-05-10 Tid: 10:30:58
Igår var det en riktigt bra måndag. Dels var jag ledig och solen höll sig framme hela dagen. Passade på att inviga takterrassen som finns här i tornet där jag bor. Har saknat att ha en trädgård att ligga i och sola, men nu är det problemet löst. På takterrassen slipper man alla äckliga småkryp, det fläktar skönt och man är lite närmare solen. Perfekt! En annan bra sak med gårdagen var att jag hade en tjej här på lägenhetsvisning. Jag ska nämligen hyra ut min lägenhet i sommar eftersom jag ska hem till Arvika och jobba juni-augusti. Egentligen vill jag inte hyra ut, det är lite känsligt att låta en helt främmande person använda ens saker sådär. Särskilt när allt är nytt och jag är löjligt noga med att inte göra repor eller få beläggningar på stekpannor/knivar osv. Hur som helst kändes det jättebra när den här tjejen var här, så igår skrev vi på kontrakt om andrahandsuthyrning. Skönt att slippa betala hyra i sommar när jag ändå inte är här!
Nu ska jag äta frukost och bege mig upp till terrassen. Jag är ledig idag också (men borde såklart plugga...) och det ser ut att bli lika fint väder som igår. Känner livsglädjen spira!
Makrillpasta
Datum: 2011-05-09 Tid: 19:48:28
Här kommer ett recept på finfin vardagsmat när orken tryter. Snabbt, billigt och gott! Om man gillar makrill förstås, och det gör i alla fall jag. Inspirationen hittade jag hos Linnea, men gjorde en del ändringar och la till lite extra smått och gott. Vad blev det då? Jo, fina fisken!
Makrillpasta, 2 portioner
2 portioner pasta
1 gul lök
2 stora tomater
10 svarta oliver
1-2 vitlöksklyftor
½ dl grädde
ev. 2 msk crème fraiche
paprikapulver
salt, svartpeppar
basilika
1-2 burkar makrill i tomatsås
Garnering
persilja
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna och oliverna grovt. Fräs löken i lite matfett i en kastrull tills den mjuknar. Rör ner tomater och oliver. Pressa eller riv ner vitlöken. Tillsätt grädde och ev. crème fraiche. Krydda med paprikapulver, salt, peppar och basilika. Ha i makrillen (inklusive såsen). Finfördela fisken. Låt puttra samman i några minuter. Dra av från plattan och rör ner pastan i såsen.
Strö över lite hackad persilja vid servering.
2 portioner pasta
1 gul lök
2 stora tomater
10 svarta oliver
1-2 vitlöksklyftor
½ dl grädde
ev. 2 msk crème fraiche
paprikapulver
salt, svartpeppar
basilika
1-2 burkar makrill i tomatsås
Garnering
persilja
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna och oliverna grovt. Fräs löken i lite matfett i en kastrull tills den mjuknar. Rör ner tomater och oliver. Pressa eller riv ner vitlöken. Tillsätt grädde och ev. crème fraiche. Krydda med paprikapulver, salt, peppar och basilika. Ha i makrillen (inklusive såsen). Finfördela fisken. Låt puttra samman i några minuter. Dra av från plattan och rör ner pastan i såsen.
Strö över lite hackad persilja vid servering.
Pizzainspiration
Datum: 2011-05-07 Tid: 09:32:22
Naturdiet Coco chocolate
Datum: 2011-05-05 Tid: 18:58:26
För ett tag sen fick jag varuprover på en nyhet från Friggs: Naturdiet Coco chocolate. Såhär skriver Friggs själva om produkten: "Ny fantastiskt god mealbar med kokossmak som dessutom innnehåller extra B-vitaminer som är bra för bl.a. hud och hår. Syftet med Naturdiets produkter är att vara det goda och hälsosamma mellanmålet för människor med en aktiv livsstil. Produkterna kan även ersätta en måltid eller fungera som ett komplement till vanlig kost."
Jag gillar kokos och det smakar verkligen kokos också. Påminner lite om Bounty. Jag gav den ena till mamma som också tyckte att den var god. Väldigt mäktig och mättande. 220 kcal står det att den innehåller och jag tycker i alla fall att den funkade fint som mellanmål. Jag menar, vem vill inte äta choklad och samtidigt åtminstone känna sig lite nyttig? Sen hur nyttig den egentligen är vill jag inte riktigt uttala mig om, men smaken var det i alla fall inget fel på...
Kycklingsallad från Kals Kök
Datum: 2011-05-03 Tid: 20:29:46
När jag flyttade in i min lägenhet och skrev mig här i Göteborg fick jag ett välkomstpaket. Där ingick det bl.a. värdekuponger på två färdigrätter från Kals kök (finns på Hemköp). När jag var mitt uppe i mitt senaste tentapluggande och inte hade vare sig tid, ork eller lust att ställa mig och laga mat (och dessutom inte ville köpa på mig nåt eftersom kylen var så gott som tom inför påskhemresan) knatade jag bort till Hemköp för att utnyttja en av kupongerna. Det fanns rätt många olika rätter att välja bland: allt ifrån spaghetti och köttfärssås till laxpudding med skirat smör. Eftersom det var hundra grader varmt ute och strålande sol lockade det mest med kall mat. Stod och valde mellan kycklingsallad och räksallad (fanns även rostbiffssallad), men till slut föll valet på kycklingsallad. Den var gjord samma dag och faktiskt förvånansvärt god. Snålt med dressing bara (som den såsälskare jag är tycker jag i regel alltid det), men jag hade Rhode Island-dressing hemma som jag kompletterade med. Det var en helt okej middag helt enkelt, och mätt blev jag. Jösses! Under låg nämligen ett berg av pasta, så jag fick äta i omgångar och ta en paus i några timmar innan jag fick i mig allt.
Valborgsmiddagen
Datum: 2011-05-01 Tid: 23:31:47
Tänk er att det ligger en dillkvist eller två på potatisen också.
1:a maj
Datum: 2011-05-01 Tid: 18:11:09
Lagom pepp. Tydligen har jag amputerat bort ena armen också.
Gårdagen kommer inte gå till historien som den bästa dagen i mitt liv. Det var en sån där dag då precis allt gick fel, från början till slut. Försökte verkligen vända rätt det, men det ville sig inte och jag kände hur mitt missnöje stadigt växte sig starkare för varje timme. Det enda bra var solen, och att jag äntligen (efter många om och men...) fick äta grillad lax, färskpotatis och romsås. Hade längtat hela veckan!
Helt plötsligt har vi gått in i maj och om nästan exakt en månad är jag klar med första året på Logopedprogrammet. Vansinnigt! Nu har jag precis tittat på Jamie Oliver: Middag på 30 minuter och känner att det är dags att fixa nåt att äta. Det enda jag är sugen på är en riktigt god grillad köttbit till färskpotatisen jag har kvar. Ska bli skönt när jag bor hos mamma och pappa i sommar och får äta grillat varje helg. Känns som att jag är den enda som inte grillade i påsk eller nu i helgen.
Hur många av er grillade igår?