Lax i hummersås
Datum: 2012-06-30 Tid: 10:31:48
Gjorde en så god laxrätt häromdan. Såsen blev verkligen hur god som helst! Sådär så man skulle kunna sitta och sleva i sig den... Gick dessutom väldigt snabbt att svänga ihop. Här kommer receptet:
Lax i hummersås, 4 portioner
4 laxfiléer
citronpeppar
3 msk hummerfond
2½ dl grädde
1½ dl crème fraîche
1 msk dijonsenap
½ burk röd stenbitsrom à 80 g
2 msk dill
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med citronpeppar. Koka upp hummerfond, grädde, crème fraîche och senap i en kastrull. Rör ner rom och dill. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över laxen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills laxen är färdig.
Servera med färskpotatis eller broccoli och en god sallad.
Nostalgifrukost
Datum: 2012-06-27 Tid: 23:42:07
Rostat bröd med ost och marmelad, och ett glas O'boy (som nästan ser ut som ett ♥).
Kall äggröra
Datum: 2012-06-26 Tid: 11:33:15
Midsommarafton 2012
Datum: 2012-06-23 Tid: 13:21:04
Inledde med middag hemma med mamma, pappa, Inger & Janne. Färskpotatis, sill, gräslökssås,
sallad, och diverse köttsorter. Var hungrig, blev mätt!
Fortsatte firandet hos min barndomskompis Robert där det blev lekar (mitt lag krossade allt motstånd!).
Jättetrevlig kväll, och dessutom tur med vädret! Nu laddar jag om inför kvällens festligheter...
Love of mine
Datum: 2012-06-21 Tid: 17:17:01
Lycka är att öppna en precis lagom mogen avokado.
Några droppar citronsaft, lite örtsalt & svartpeppar på är allt som behövs.
Grillad kycklingciabatta
Datum: 2012-06-18 Tid: 16:17:27
Fortfarande inte frisk. Legat mer eller mindre däckad större delen av veckan. Kändes som att det var på väg att vända i onsdags och vågade mig ut för att äta lunch med Karin och Flacken. Efterlängtad kycklingciabatta på Kusin Cuisine. Visade sig inte vara så smart i efterhand, för så fort värktabletten gick ur mådde jag som en påse skit. Men nu så, nu är det bara envis hosta kvar som tydligen verkar trivas alldeles förträffligt bra i min kropp. Hostat så mycket att jag fått träningsvärk i magen...
Senapssås
Datum: 2012-06-14 Tid: 09:28:57
I ett försök att hjälpa tillfrisknandet en bit på vägen åt jag det här till middag igår. I stället för den vanliga romsåsen {länk} testade jag en ny sås med smak av senap som var riktigt god! Ett friskt inslag som passade alldeles utmärkt till grillad lax och färskpotatis. Fint att ha nåt att variera sig med.
Senapssås
2 dl grädde
3 msk majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
1 tsk citronpeppar
salt, peppar
Blanda samman grädde, majonnäs och senap. Smaka av med kryddorna. Låt stå kallt en stund innan servering.
Senapssås
2 dl grädde
3 msk majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
1 tsk citronpeppar
salt, peppar
Blanda samman grädde, majonnäs och senap. Smaka av med kryddorna. Låt stå kallt en stund innan servering.
Speechless
Datum: 2012-06-13 Tid: 13:19:36
I måndags under fotbollsmatchen (som man helst vill glömma) märkte jag att helt plötsligt blev hes. Det blev bara värre och värre under kvällen. Tyvärr berodde det inte på glädjeskrik... När jag vaknade igår hade jag afoniska inslag, dvs att tonen försvinner och rösten låter som en viskning mitt i, och på kvällen fick jag feber. Tur att jag hann jobba innan febern kom! I morse var halsen svullen och min röst mer eller mindre helt borta. Var bara att ringa till jobbet och försöka väsa fram att det nog var bäst att jag stannade hemma idag.
Har intagit soffläge, tryckt i mig Alvedon och försökt kurera mig med ägg och skagenröra {länk}. Det har brutit ut extremt fort så jag hoppas att det går över snabbt också. Har inte varit sjuk på evigheter och är hellre sjuk nu än nästa vecka, so it's all good. Nu ska jag slänga på en film och hinka te! Helst av allt skulle jag vilja träna...
Har intagit soffläge, tryckt i mig Alvedon och försökt kurera mig med ägg och skagenröra {länk}. Det har brutit ut extremt fort så jag hoppas att det går över snabbt också. Har inte varit sjuk på evigheter och är hellre sjuk nu än nästa vecka, so it's all good. Nu ska jag slänga på en film och hinka te! Helst av allt skulle jag vilja träna...
Försenad Mors Dags-middag
Datum: 2012-06-11 Tid: 10:30:53
Eftersom jag fortfarande befann mig i Göteborg när det var Mors Dag blev det inget firande av mamma då. I stället passade vi på att fira henne förra söndagen. Efter många om och men och noga övervägning vad gällde vädret hamnade vi till slut på The Oven. Gillar söndagsmiddagar med familjen. Är inte så bortskämd med det i och med att jag bor i Göteborg större delen av året. Såhär såg det i alla fall ut förra söndagen:
Till förrätt blev det skagenröra på toast för mig, mamma och Andreas. Goood röra!
Pappa tog räkcocktail med Rhode Island-dressing.
Till huvudrätt valde mamma Filé Oscar: fläskfilé, bearnaisesås, sparris, räkor och potatisbakelse (som hon bytte ut).
Pappa tog pepparstek.
Jag & Andreas tog The Oven Special: oxfilé, fläskfilé, kycklingfilé, champinjonsås, gorgonzolasås, grönsakssås
och klyftpotatis. Jag bytte ut grönsakssåsen mot bearnaisesås. Tyvärr var köttet genomstekt och torrt.
Plus för mängden mat - vi behövde inte gå därifrån hungriga om vi säger så. Minus för att det tog väldigt lång tid, trots att det inte var så många andra där som åt. Trist dessutom att köttet var välstekt och torrt, trots att vi sa att vi ville ha det medium (jag sa till och med medium rare). I övrigt god mat och fina uppläggningar.
Blueberry breakfast
Datum: 2012-06-10 Tid: 20:20:19
Nationaldagen
Datum: 2012-06-08 Tid: 22:56:59
Flintastek, fläskfilé, champinjoner, lax, romsås, tzatziki med sweet chilisås, färskpotatis, sallad, broccoli.
I onsdags var det äntligen dags för det jag längtat så länge efter. Att få äta grillat ute på verandan hemma i Arvika. Solen sken och jag satt ute i bara shorts och linne. Sen att jag frös in lite senare är en annan femma. Fint var det i alla fall. Och fler såna kvällar lär det bli!
Rabarbermuffins med kardemumma
Datum: 2012-06-06 Tid: 00:13:19
Receptet på muffinsen från picknicken med tjejerna {länk} efterfrågades. Nu var det ju inte jag som hade bakat dem utan min klasskompis Eleonor, som i sin tur hade hittat receptet i en Coop-tidning. Blir saftiga och goda muffins!
Rabarbermuffins med kardemumma, 20 st
125 g smör
2 dl rörsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött el. malen kardemumma
1½ dl standardmjölk
1 rabarberstjälk, tunt skivad
125 g smör
2 dl rörsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött el. malen kardemumma
1½ dl standardmjölk
1 rabarberstjälk, tunt skivad
Ställ muffinsformar på en plåt eller i en långpanna. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i mjölken och rör ordentligt. Fördela smeten i formarna. Vänd rabarberbitarna i lite socker och stick ned dem i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Strawberries ♥
Datum: 2012-06-05 Tid: 11:30:31
Gräddstuvad broccoli
Datum: 2012-06-04 Tid: 09:30:41
Fått dille på broccoli. Vill ha det till allt mest hela tiden. Det och avokado. Och någon form av ost. Gärna halloumi eller fetaost, eller som i det här fallet: parmesan. Gräddstuvad broccoli alltså. Krämigt, med en hint av parmesan – och klart på en kvart. LCHF-vänligt dessutom, om man kör på det.
Gräddstuvad broccoli, 4 portioner
2 broccolibuketter
2-3 dl grädde
ev. maizena el. mjöl
½ dl hackad dill
salt, vitpeppar
ev. riven smakrik ost (ex. parmesan, Västerbotten)
Dela broccolin i mindre buketter. Lägg över i en kastrull med vatten och koka upp under lock. Häll sedan av kokvattnet. Tillsätt grädden och koka i ca 5 minuter tills broccolin mjuknat och grädden kokat ihop. Rör ev. ner lite maizena eller mjöl för tjockare konsistens. Ha i dillen och krydda med salt och peppar. Rör ner riven ost och smaka av.
2 broccolibuketter
2-3 dl grädde
ev. maizena el. mjöl
½ dl hackad dill
salt, vitpeppar
ev. riven smakrik ost (ex. parmesan, Västerbotten)
Dela broccolin i mindre buketter. Lägg över i en kastrull med vatten och koka upp under lock. Häll sedan av kokvattnet. Tillsätt grädden och koka i ca 5 minuter tills broccolin mjuknat och grädden kokat ihop. Rör ev. ner lite maizena eller mjöl för tjockare konsistens. Ha i dillen och krydda med salt och peppar. Rör ner riven ost och smaka av.
Jordgubbschoklad
Datum: 2012-06-03 Tid: 22:13:19
Karl Fazer Jordgubb-Vanilj.
Marabou Jordgubb.
Både Fazer och Marabou har kommit med två nya chokladsmaker lagom till sommaren. Jag har testat båda. Båda har gott jordgubbskrisp inuti, men jag tyckte faktiskt (lite oväntat) att Fazers variant var godast. Marabou Jordgubb är lite för sötsliskig, även för en sån godisråtta som jag. Efter bara några bitar var jag mer än nöjd. Fazers choklad däremot tog jag gärna några rutor till av...