Snapshots
Viktor gillade läget.
Min klänning var extremt genomskinlig i skenet av blixten...
Och jag ser ut som ett spöke bredvid Thailandsbruna Viktor.
När jag tittade på den här bilden efteråt... Ja, herregud Johan, vad gör du?!
Medelhavspaj
Medelhavspaj, 1-2 portioner
4 soltorkade tomater
½ pkt bacon
1 schalottenlök
½ pkt fetaost
½ dl crème fraiche
1 tsk franska örtkryddor
svartpeppar
riven ost
Pajtäcke
35 g kallt smör
½ dl vetemjöl
½ dl fullkornsdinkel el. grahamsmjöl
Sätt ugnen på 225°C. Lägg de soltorkade tomaterna i blöt. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek dem i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla schalottenlöken och stek mjuk på svag värme. Lägg bacon och lök i en smord ugnsfast form (eller liten pajform). Klipp ner tomaterna. Mosa fetaosten i en skål och rör ihop med crème fraichen. Smaka av med franska örtkryddor och svartpeppar. Bred blandningen ovanpå baconet, löken och tomaterna och toppa med riven ost. Nyp ihop smör, vetemjöl och dinkelmjöl till en smulig deg. Strö den över fyllningen. Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills smultäcket fått fin färg.
Strö över oregano vid servering och ät pajen tillsammans med en sallad och en klick gräddfil eller turkisk yoghurt.
Ikväll har jag...
druckit vin
skrattat
varit kick-ass på sing star
förkortat livet med tjugo minuter
dansat
blivit bjuden på drinkar
försökt
hoppats
gett upp
fått komplimanger
brottats med kritik
tittat bort
sett för mycket
Stressad?
Förstasidan
Today I'm wearing this
Nya Crocker Pep-jeans. Sitter rätt bra eller hur?
Jag gissar att jag inte är den enda som har dagar då jag bara vill krypa ner i sängen, dra nåt gammalt över mig och komma fram först när livet känns lite lättare..?
Blir man söt av socker?
Elin hade bakat goda muffins med 1) lime+vit choklad och 2) passionsfrukt+vit choklad
som jag fick smaka på igår. Jag pimpade med limefrosting och söta smågodisar.
Snacks i mängder. Vitlöksdipp hade vi också, dipp är ett måste till chips.
Rökt bog
Nån mer som gillar dem?
Krämig lax- och baconpasta
Krämig lax- och baconpasta, 2 portioner
2 portioner pasta
2 laxfiléer
salt, peppar
½ pkt bacon
Sås
1 vitlöksklyfta
¼ dl vitt vin
1½ dl grädde
2 msk crème fraiche
salt, peppar
hackad persilja
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Spola den nästan kall under rinnande vatten. Ringla lite olivolja över och blanda runt så klibbar inte pastan ihop. Skär laxen i kuber. Krydda och stek dem gyllenbruna runt om. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i het panna. Hacka vitlöken och koka den tillsammans med vinet och grädden i ca 5 minuter i en kastrull som rymmer alla ingredienser. Rör ner crème fraichen och krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt ner pasta, lax och bacon i kastrullen och låt allt bli varmt. Smaka av med persilja och ev. mer kryddor.
Bär med kokostäcke
250 g frysta bär
1 lime, rivet skal
ev. potatismjöl
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 200°C. Täck botten av en liten långpanna, ca 16x24 cm, med bakplåtspapper. Blanda bär och limeskal (och ev. potatismjöl) och lägg i. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst och rör ner kokosflingorna tillsammans med smöret. Bred blandningen över bären och grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Skär upp i fyrkanter och lägg i bakformar.
Lurven
Hela familjen är samlad framför TV:n och kikar på OS. Lurven kanske inte direkt har fokus på TV:n men han är med i alla fall. Ska jag va helt ärlig ägnar jag större uppmärksamhet åt honom än skidskyttet. Jag menar, titta på honom!
Ansiktsmask
Har precis lagt en fuktighetsgivande ansiktsmask (en sån där som liksom går in i huden och man bara torkar bort det som blir kvar med en servett) och känner mig lite som ett monster. Katten fick syn på mig nyss, jamade hjärtskärande och rusade uppför trappan. Ibland tror jag nästan att han är så senil att han glömmer bort att han är gammal.
När pappa kommer hem från jobbet ska vi åka och hälsa på farmor. I morgon eller på fredag ska jag mysa med Elin. På torsdag kväll ska jag träffa Sofie som kommer hem från Oslo. Fredag har jag lovat att va chaufför åt päronen och grannarna som ska spela bowling och äta middag på Rajjens. Lördag kan det mycket väl bli fest. Och så har jag fått mail om en lägenhet jag är lite sugen på, men vet ju fortfarande inte vad jag ska göra av mitt liv. Vet inte ens vad som händer efter sommaren. Men jag känner inte för att plugga. Eller jo visst, om nån av utbildningarna jag kan tänka mig att gå fanns här i närheten (eller som distansutbildning) skulle jag överväga att börja läsa igen, men att flytta till Stockholm, Göteborg eller nån annan studentstad är inget som lockar just nu.
Och jag vet, det här inlägget har inget som helst med mat att göra, men så är ju faktiskt inte det här enbart en blogg om mat.
Saftiga kanel- och kokosrutor
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1½ tsk malen kanel
Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i socker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör sedan i mjölet. Häll över smeten i långpannan. Strö över kokos och kanel. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Känn med sticka att den är klar. Låt kakan svalna något och skär sedan i rutor.
Servera med vispad grädde och bär eller sylt.
Tjejmys hos Elin W
Det tillkom fler godsaker allt eftersom tjejerna droppade in.
Här fattas bara vindruvorna. Den fantastiskt goda dippen som Elin gjort bestod av
crème fraiche, ädelost och pressad vitlök. Bredvid den står en burk med röd pesto.
Tallrik à la Malin. Den uppmärksamme ser att jag redan tagit en tugga av finn crispet.
Hade röd pesto på kanten, smarr! Visst väger vindruvan i mitten upp allt det onyttiga?
Igår var det alltså tjejkväll hos Elin W. Vi slökollade lite på OS, sen fick Melodifestivalen stå på i bakgrunden. Första gången jag överhuvudtaget sett nåt av det i år, och jag har inga som helst planer på att göra det igen. Pinsamt dåligt. Åkte hem ganska tidigt, sov bara drygt fyra timmar igår natt och var ganska sliten. Hade förväntat mig att komma hem till ett lugnt hus, men istället var det fullt pådrag här hemma. Grannarna, som är från Norge, var här och kikade på OS. Pappa agerade extra kommentator, och jag befarade nästan att han skulle gå upp i atomer när Sverige kammade hem både guld och brons. Han hade slagit vad med Wilma om en hundring att Northugg skulle vinna (han trodde stenhårt på det ända in i det sista) och den gav världens bästa Wilma till mig efteråt, trots mina försök att inte ta emot den. ("Jag vann den så jag gör vad jag vill med den. Vill du att jag ska riva sönder den i stället?")
Sen hade Peter efterfrågat lite OS-reflektioner från min sida, och ska jag va helt ärligt har jag inga större utläggningar att komma med. Är inte särskilt insatt alls, dras bara med i OS-yran eftersom övriga familjemedlemmar (och vissa vänner) följer det slaviskt. Skidskytte ligger mig varmt om hjärtat, och klart jag blir glad när svenskarna tar medalj eller gör en bra prestation (har visst fått nåt i ögat några gånger...) i andra grenar också. Störtlopp tittar jag t.ex. på med skräckblandad förtjusning. Är livrädd varje gång att nån ska totalkrascha. Ja, det var väl ungefär allt jag hade att komma med. Men Peter, jag diskuterar gärna OS i stridens hetta på Facebook även nästa gång det drar ihop sig! ;)
Early morning
Ha en fin lördag så hörs vi säkert sen!
Kycklingpasta med spenat och soltorkade tomater
1 portion pasta
1 kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
4 soltorkade tomater
3 "bollar" fryst spenat
1 dl grädde
1 msk hönsbuljong
2 msk crème fraiche
svartpeppar
Koka pastan. Lägg de soltorkade tomaterna i blöt och tina spenaten. Dela kycklingfilén i mindre bitar och bryn i matfett i en stekpanna. Pressa ner vitlöken, klipp ner tomaterna och rör ner spenaten. Tillsätt grädde, buljong och crème fraiche och låt koka ihop i några minuter på låg värme. Smaka av med svartpeppar. Häll av pastavattnet och blanda samman pastan med kycklingsåsen.
You bring out the best in me
OS-snacks någon?
♥
Lurven verkade nästan lika glad som jag över att få träffa Karin igen.
Det blev ingen film. Vi slökollade på OS i soffan, åt godis och bara umgicks i stället. Jag borde väl egentligen krypa ner under täcket och försöka sova lite. I morgon ska jag ner på stan igen och ta med mig Andreas den här gången så att han får agera smakråd och hjälpa mig bestämma vilka jeans jag ska köpa. La undan två idag eftersom jag fick akut beslutsångest (oväntat?). Hur som helst, ville bara skriva att jag hoppas att alla ni andra där ute har en egen liten Karin i era liv, för jag vet i alla fall inte vad jag skulle göra utan min. Duärbäst. ♥
About time
Betydligt godare än den förra köpesemlan.
Det blev en semla trots allt. Inte på själva fettisdagen, utan igår, dagen efter. Den var god, men jag har konstaterat att semlor inte riktigt är min grej. En semla per år räcker. Finns massor av andra bakverk som är betydligt godare. Budapestlängd t.ex. Eller skolbullar. Eller vanliga kanelbullar. The list goes on...
Igår var jag nere på arbetsförmedlingen och påanmälde mig igen. Har ju varit avskriven där sen jag åkte till Tyskland förra sommaren. Trots att det bara var tre personer före mig i kön tog det över 50 minuter innan jag fick hjälp. De var tydligen något underbemannade igår. Kan ju tillägga att det kom in en dam som inte hade bokat nåt möte men som ändå bara valsade in och satte sig och pratade med en av de anställda, som tydligen var nån hon kände, i minst 15 minuter. Kändes lite sådär va, när man själv hade suttit och väntat i över en halvtimme och faktiskt hade lite brådis. Hade tänkt sticka in på JC och leta efter ett par jeans på rean eftersom jag har en värdecheck som går ut den 20:e, men det hanns inte med igår eftersom pappa skulle hinna hem och äta innan jobbet. Ska nog göra ett nytt försök idag. Och ikväll, ikväll ska jag träffa min allra finaste Karin, se på film (eller ja, gissningsvis prata om allt möjligt med en film i bakgrunden) och mysa. Senast vi sågs bara vi två tror jag var i slutet av juli när vi hade TV-spelskväll. Jag blev precis lite mörkrädd. Herregud, juli?!
Banantacos
ca 400 g köttfärs
1 banan
½ dl kokos
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
1 tsk curry
salt, peppar
Bryn köttfärsen i en stekpanna i lite matfett. Hacka bananen i småbitar och tillsätt den tillsammans med kokosen. Rör ner tacokryddorna och vattnet. Låt det puttra ihop i några minuter och smaka sedan av med curry, salt och peppar.
Servera med pineapple eller tropical salsa och valfria tacotillbehör.
Black and blue
Godaste tysklandschokladen.
Syns väldigt dåligt på bilden, men Elin, som opererat en senknut,
hade en vänsterhand som såg helt död ut. Blålila och svullen.
Spenderade som sagt eftermiddagen och kvällen igår hos Elin. Vi såg på My Sister's Keeper och åt "krya på dig efter operationen"-godis. Elin fällde några tårar för att filmen var sorglig. Jag blev inte berörd alls, snarare besviken eftersom jag läst boken och filmen inte alls levde upp till förväntningarna. Det var så mycket som utelämnats och inte ens slutet var ju samma! Det har en tendens att bli sådär när man gör filmer som är baserade på böcker. Om böckerna är riktigt bra blir man för det mesta besviken när filmerna kommer. Besvikelsen fortsatte när vi tittade på damernas skidskytte. Desto gladare blev jag när Ferry tog hem OS-guldet några timmar senare. Jag är långt ifrån någon OS-fåne, men skidskytte gillar jag skarpt.
Semlor?
Halväcklig köpesemla pappa hade med hem förra veckan.
Nu ska jag åka och hämta Elin och bunkra upp med godsaker. Hoppas ni får en lika fin kväll som jag kommer ha!
Kladdkakemuffins
100 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda ihop övriga ingredienser och rör ner i äggvispet. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffinsformar placerade på en plåt (vanlig eller muffinsplåt). Fyll dem inte ändå upp, de höjer sig lite. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Annas nya lantkakor
(Bild: Jennie/Kalasgott)
Tårtan
Och så var det ett lager marsipan och sen ett chokladtäcke.
Smarr!
Festligheter
Äggmacka
Äggmacka med kaviar, majonnäs och gräslök.
Det här åt jag till frukost. Försöker bryta mitt grötmönster lite så att jag inte tröttnar. Och variation är alltid bra. Pappa fick besök av en vän förut som hade med sig sex semlor och en chokladtårta. Tårtan ska jag ta med till Elin nu när jag åker iväg på förfest. Ha en fin lördag!
Kolakakor
[x] outfit till morgondagen.
[x] kortetui.
[x] fredagsmys.
När jag stod inne på Systembolaget fick jag sms av Johannes, som är i full gång med att göra lumpen: "Fest i helgen?" Blev superglad, han kommer tydligen hem den här helgen och ska med och skaka rumpa i morgon. Men nog om det. Jag fantiserar faktiskt inte bara om fantastiska utekvällar hela dagarna, utan bakar även en hel del också. De här underbara kolakakorna t.ex. Vem gillar inte kolakakor? Eller sirapskakor, vad ni nu kallar dem. Kolakakor tycker jag låter godast, därför heter mina så.
200 g mjukt smör
1¾ dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och strösocker vitt och poröst. Rör ner övriga ingredienser och blanda samman till en smidig deg. Dela degen i fyra lika stora delar. Knåda dem lite så håller de ihop bättre. Rulla sedan ut varje del till längder och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Dra med en gaffel längs med längderna och grädda sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de blivit gyllene. Skär dem i lite sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Sol och klarblå himmel
Så här skulle jag ha kunnat se ut idag, men det gör jag inte.
Däremot såg jag ut så här i lördags på TP-kvällen.
Fredag, klarblå himmel, gnistrande vit snö och februarisol. Kan inte undgå att känna mig glad. Tänkte ta en promenad ner till stan snart. Ska leta kläder, köpa nytt kortetui eftersom jag visst hade sönder mitt sist jag var ute, gå på Systemet (i morgon är det dags igen!) och köpa med nåt gott till ikväll.
Lägger antagligen upp ett nytt recept senare i eftermiddag, men nu ska jag göra mig i ordning. Puss på er!
Runebergstårtor
200 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl ströbröd
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ev. 1 dl riven mandel
1 dl vispgrädde
4 msk mjölk
Garnering
florsocker
vatten
hallonsylt
Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och socker vitt och poröst. Vispa ner äggen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med grädde och mjölk. Klicka ut smeten, som ska bli väldigt fast, i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Gör en glasyr av florsocker och vatten. Bred ut glasyr på varje tårta och klicka sedan på lite hallonsylt.
Pasta med kyckling och soltorkade tomater
2 portioner pasta
2 kycklingfiléer
½ gul lök
5 soltorkade tomater
½ dl hönsbuljong
1 dl grädde
ev. 1 msk vetemjöl
salt, svartpeppar
hackad basilika
1 dl riven parmesan el. Västerbottenost
Koka pastan. Skär kycklingfiléerna i småbitar och hacka löken. Bryn i lite matfett i en stekpanna. Klipp ner tomaterna. Tillsätt buljong och grädde och låt koka ihop i några minuter. Rör ner mjölet för tjockare konsistens. Smaka av med salt, peppar och basilika. Häll av pastavattnet, tillsätt kycklingsåsen tillsammans med pastan i kastrullen och rör sist ner osten.
It was a Wednesday, and they walked on a tightrope to the sun
Ett stycke storebror.
Snart ska jag ta bilen till Andreas där onsdagskvällen kommer spenderas i soffan framför en film. Det suger lite i min godistarm, och säg det inte till nån, men i smyg önskar jag att det var tjejerna jag skulle onsdagsmysa med istället.
Makrillmacka
Haircut
I morgon förmiddag ska jag klippa mig hos Malin. Har ingen aning om hur, mer än att allt det slitna ska bort. Varje gång det är dags för klippning känner jag för att testa nånting nytt; göra en drastisk förändring så att till och med pappa ser att jag har klippt mig. Men det är inte så lätt med mitt hår. Har t.ex. en virvel där fram som förstör allt vad hellugg heter. Det lär sluta som vanligt: klipper topparna, klipper upp och tunnar ut håret så mycket det går, eftersom mitt hår är så tjockt och tungt att det är omöjligt att få någon som helst volym i det annars.
Om nån sitter inne med några idéer får ni gärna hojta till, jag behöver tips!
Fläskfilé i svampsås
600 g fläskfilé
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1½ dl vitt vin
1½ dl vatten
1 msk kalvfond
2 tsk grov senap
2 dl matlagningsgrädde
2 msk hackad persilja
Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn i 1 msk matfett och krydda med salt och peppar. Ta upp ur stekpannan. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva svampen. Fräs i resten av matfettet. Späd med vin och vatten och koka upp. Tillsätt fond, senap och grädde och lägg i köttet. Koka i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Müsliscones
Gjorde dubbel sats så att det blev två brödkakor.
Delade i två, sen på med smör, ost och marmelad.
Söndagsjobb
TP-lördag med tjejerna
Tack för igår babes! ♥
Kokosdrömmar
Kokosdrömmar, ca 50 st
100 g mjukt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rumstempererad rapsolja
1 tsk hjorthornssalt (eller 2 tsk bakpulver)
4 dl vetemjöl
kokosflingor
Sätt ugnen på 150°C. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt oljan, blanda hjorthornssalt och vetemjöl och sikta ner det. Blanda snabbt samman till en smidig deg. Dela degen i fyra bitar. Rulla ut till fingertjocka längder och dela varje längd i 12 bitar. Ta lite kokosflingor i händerna, rulla degbitarna till bollar och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper (inte för tätt, de flyter ut lite i ugnen). Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Fredagsmys
Smörgåslängd
Förresten, när jag stod där inne på Coop och plockade frukt hördes en röst ur högtalarna: "Malin Hellberg till kontoret!" Blev lite smått förvånad eftersom de bara skriker på en när man jobbar, och då använder de aldrig efternamnet på mig. Traskade snällt in på kontoret och fick en förfrågan om att jobba på söndag. Perfekt!
Så här såg den ut efter olyckan.
Och så här såg den ut efter att jag och mamma fixat egen garnering.
Färska räkor, några överblivna kräftstjärtar, kokt ägg, tomat och dill.
Smarr!
Pasta med skinksås
1 portion pasta
1 msk smör
1½ msk vetemjöl
ca 2 dl mjölk
5 skivor rökt skinka
salt, vitpeppar
hackad gräslök
Koka pastan. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills det blir jämnt. Tillsätt resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt koka några minuter tills det tjocknat. Klipp ner skinkan och krydda. Rör sist ner hackad gräslök. Smaka av. Ta från kastrullen och blanda ner pastan.
Award
Igår fick jag en award av Minna, tack så jättemycket! Nu är det tänkt att jag ska skicka vidare utmärkelsen till bloggar jag läser samt berätta sju intressanta saker om mig själv (vilket är lättare sagt än gjort). Så här går det till:
1. Kopiera awarden på din blogg.
2. Länka till personen som gett dig awarden.
3. Berätta sju intressanta fakta om dig själv.
4. Välj sju andra bloggare som du vill ge awarden till.
5. Länka till deras bloggar.
6. Lägg en kommentar i deras blogg att du har gett dem denna award.
Det här kanske ni inte visste om mig:
1. Nu heter jag ju Malin, men jag hade lika gärna kunnat bli en Britt-Inger, eftersom det var vad min pappa ville döpa mig till. Förlåt alla Britt-Ingers där ute, men jag är oerhört glad att pappa blev nerröstad av min kära mor.
2. Förr skar jag aldrig ost själv utan lät andra göra det åt mig, eftersom jag avskydde lukten på fingrarna efter att man tagit i osten.
3. Har alltid varit kortast i skolan och bland mina vänner.
4. För några år sen kretsade större delen av mitt liv kring basket och jag spelade på elitnivå (träning 4 dagar/vecka + match). Lagom tills att jag bestämt mig för att lägga skorna på hyllan och skrivit på ett kontrakt på en lägenhet i Stockholm blev jag uppringd och erbjuden en plats i ett damligalag.
5. Är en riktig TV-spelstjej och är vansinnigt förälskad i Final Fantasy.
6. Har pluggat engelska, tyska, spanska, franska och japanska, och särskrivningar och felstavningar skär som en kniv i mitt språkhjärta.
7. Läser nästan uteslutande bara böcker skrivna på engelska.Och de bloggar jag vill ge denna award till:
Carolina
Elin
Emma
Emily
Emelie
Pernilla
Sandra
Onsdagsmys med Elin
Elin steker bacon med peppmusik från lördagens festligheter i bakgrunden.
Shoppingskörd och stillat godissug.
I Arvika ser crème fraiche-burkarna ut så här inuti.
I alla fall om man gör kebasås à la Malin i dem.
Tortillabröd, tomatsås, köttfärs, bacon, champinjoner, rödlök, ost och pizzakrydda.
Och så jalapeños på det. Smarr! Tills jag bet mig i läppen
för femtioelfte gången och allt började smaka blod.
Snöstorm
Brownies med banan och valnötter
250 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
1¾ dl kakaoblandning (hälften kakao, hälften O'boy)
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
2 mogna bananer
ev. valnötter
Garnering
glasyr (t.ex. den här)
valnötter
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa tillsammans med smöret i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, vispa mellan varje. Rör ner kakaoblandningen för hand. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten tills allt blandats ordentligt. Mosa bananerna med en gaffel eller kör dem i mixern och rör ner dem. Häll smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper, strö eventuellt över valnötter, och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Gör glasyren och bred ut över kakan. Skär i bitar och garnera varje bit med en valnötskärna.
I brevlådan
Like a slap across my face
Knäckemacka med ost och västkustsill.
Kycklingquesadillas
1 tortillabröd
1 stor kycklingfilé
salt, svartpeppar
paprikapulver
knappt ½ burk chunky salsa tropical
½ dl grädde
1 msk vetemjöl
riven ost
Skär kycklingfilén i småbitar. Stek i matfett i några minuter. Krydda. Tillsätt salsa och grädde. Blanda ner mjölet och rör tills det tjocknat. Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna. Fördela kycklingröran på ena halvan och strö över riven ost. Vik ihop, vänd och stek tills det fått fin färg på båda sidor.
Servera med grönsaker och en god sås.