I want to break free
Datum: 2009-03-29 Tid: 23:02:16
Nu ska jag sova, sluta ogilla mig själv så mycket och försöka att inte tänka på allt som sagts det senaste dygnet. "Det sista jag vill är att såra dig." Jaha, det var ju snällt. Men varför gör du det då?
I think it's best if you just leave me alone~
Hideous and unlovable
Datum: 2009-03-29 Tid: 22:33:54
I want to crawl out of my skin
Get rid of everything
Pangasius
Datum: 2009-03-29 Tid: 18:53:46
Idag testade vi för första gången pangasius, eller vietnamesisk sjötunga som den också kallas. Tydligen är den varken vietnamesisk eller någon sjötunga, utan en mal som odlas i hela Ostasien. Gott blev det hur som helst, och det kändes kul att bryta av lite mot all lax jag annars äter. Vi knåpade ihop ett eget recept och lät mango chutney bli den dominerande smaken. Jag har konstaterat att jag är helt såld på mango chutney.
Pangasius med mango chutney, 4 portioner
3-4 pangasiusfiléer
½ lök
½ dl strimlad purjolök
½ paprika
2½ dl crème fraiche
3 msk mango chutney
1 tsk mjöl
1 vitlöksklyfta
citronpeppar
salt
Hacka lök och paprika, strimla purjolöken. Stek i lite olja på svag värme i några minuter. Lägg över i en ugnssäker form. Krydda pangasiusfiléerna med salt och citronpeppar och lägg ovanpå löken och paprikan. Blanda crème fraiche, mango chutney och mjöl, och pressa i vitlöken. Fördela ovanpå fisken och gratinera i ugnen på 200-225°C i ca 20 minuter.
Regrets?
Datum: 2009-03-29 Tid: 14:52:15
- Ligger och tänker på dig. Du vet att jag tycker om dig sjukt mycket. Det har jag gjort länge nu..
Hur mycket av allt du sa till mig i natt ångrar du idag?
Du får inte säga sådär. Det gör bara ont.
Du får inte säga sådär. Det gör bara ont.
Spooning
Datum: 2009-03-29 Tid: 10:37:03
I natt var jag både stora och lilla skeden samtidigt
- något jag aldrig varit tidigare.
Och mysigt var det.
- något jag aldrig varit tidigare.
Och mysigt var det.
Chokladboll
Datum: 2009-03-28 Tid: 22:34:03
Mamma köpte semlor till sig och pappa förut att ha till fikat, och en chokladboll till mig. Jag sparade min och avnjöt den senare på kvällen. Den smakade som chokladbollar brukar göra (gott, med andra ord), fast jag föredrar nog pärlsocker framför kokos.
True colours
Datum: 2009-03-28 Tid: 22:19:16
Can you see my true colours shining through?
Skagenröra
Datum: 2009-03-28 Tid: 17:52:07
Elin vill ha med mig ut, och jag befinner mig mer eller mindre i koma. Okej, så illa är det inte, men jag har halvsovit större delen av dagen, läst Flickan som lekte med elden och tagit ett fotbad. Det är vad jag orkat med. Nu har jag precis ätit mat - godaste skagenröran - och börjar känna mig lite piggare, bortsett från att jag har huvudvärk. Med lite tur får jag med mig mamma på en uppfriskande promenad lite senare, annars får jag väl gå själv.
Skagenröra, 4 portioner
800 g räkor med skal
1 paket crabfish
2½ dl lätt crème fraiche
1¼ dl majonnäs
1 burk röd stenbitsrom
½ dl hackad dill (helst färsk)
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Skala räkorna. Blanda crème fraiche, majonnäs, rom och dill. Finhacka löken, hacka räkor och crabfish grovt och rör ner alltsammans i crème fraiche-blandningen. Pressa till sist i vitlöken och ställ kallt i minst 30 minuter.
Servera på rostat bröd med isbergssallad och gärna lite extra grönsaker vid sidan av.
800 g räkor med skal
1 paket crabfish
2½ dl lätt crème fraiche
1¼ dl majonnäs
1 burk röd stenbitsrom
½ dl hackad dill (helst färsk)
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Skala räkorna. Blanda crème fraiche, majonnäs, rom och dill. Finhacka löken, hacka räkor och crabfish grovt och rör ner alltsammans i crème fraiche-blandningen. Pressa till sist i vitlöken och ställ kallt i minst 30 minuter.
Servera på rostat bröd med isbergssallad och gärna lite extra grönsaker vid sidan av.
Laxpaket
Datum: 2009-03-26 Tid: 19:39:22
Hade ett paket mozzarella i kylen med ett utgångsdatum som började närma sig, så det var lika bra att låta osten komma till användning. Det fick bli ett laxpaket, avokado och turkisk yoghurt smaksatt med lite persillade. Trots att jag inte var det minsta hungrig (hade tandkrämssmak i munnen) var det faktiskt riktigt gott med mat. Önskar bara att jag inte hade snålat så med mozzarellan.
Laxpaket med mozzarella, 1 portion
1 laxfilé
2 körsbärstomater
1 msk strimlad lök (jag tog purjolök)
mozzarella
basilika
olivolja
svartpeppar
citronpeppar
Skiva tomaterna och mozzarellan och strimla löken. Lägg laxfilén på ett smörgåspapper på en plåt, krydda med lite citronpeppar. Lägg lök, tomater, mozzarella och basilika ovanpå och krydda med svartpeppar. Ringla över lite olivolja. Vik ihop till ett litet paket och baka mitt i ugnen på 200-225°C i 15-20 minuter. Låt stå någon minut innan paketet öppnas.
1 laxfilé
2 körsbärstomater
1 msk strimlad lök (jag tog purjolök)
mozzarella
basilika
olivolja
svartpeppar
citronpeppar
Skiva tomaterna och mozzarellan och strimla löken. Lägg laxfilén på ett smörgåspapper på en plåt, krydda med lite citronpeppar. Lägg lök, tomater, mozzarella och basilika ovanpå och krydda med svartpeppar. Ringla över lite olivolja. Vik ihop till ett litet paket och baka mitt i ugnen på 200-225°C i 15-20 minuter. Låt stå någon minut innan paketet öppnas.
There's someone in my head but it's not me
Datum: 2009-03-26 Tid: 17:03:00
Ska visst jobba i morgon också. Ett lagom långt pass en fredag: 7-12.18, hemsändningen.
Annars då? Nej, inte idag heller.
Tomorrow, definitely. Hopefully.
But probably not...
Tomorrow, definitely. Hopefully.
But probably not...
I need you so much closer
Datum: 2009-03-25 Tid: 23:45:08
Följer strömmen
Datum: 2009-03-25 Tid: 09:44:28
Lovar du att vara ärlig? I'll try my best.
Du heter: Malin.
Smeknamn: Inget jag direkt lyssnar till. Det skulle va Marilyn då, som Marius på hotellet i Norge kallade mig.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Elisa - Dancing, From Autumn To Ashes - Autumn's Monologue.
Beroende av: Att ha kontroll.
Vem behöver du mest just nu: I need you to take me away.
Vad tror folk om dig? Säkert alldeles för mycket.
Stämmer det? You tell me.
Vad får du oftast komplimanger för? Mitt utseende, antar jag. Och matlagningen.
Vad säger du för att imponera på någon? Beror helt på vem man vill imponera på.
Hur imponerar man på dig? Genom att va sig själv.
Brukar du skratta för dig själv? Haha, ja.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Läser men blir så trött. Är i Göteborg om en timme. Puss" (Mamma)
Var bor du? Arvika, Agneteberg.
Trivs du där: Det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra.
Äger du några Converse: Ja, ett par svarta som varit med om mycket.
Sprit, cider, vin eller öl: Vin.
Brukar du bli för full: Har hänt alldeles för ofta den senaste tiden.
Vad har du för mobiloperatör: Halebop.
Är du allergisk mot något: Inte direkt. Det skulle va mjukglass då, men det äter jag ändå.
Har du haft sex idag: Nej.
Nästa mål i ditt liv: Börja leva.
Hur svarar du i mobilen: "Aah hallå?", eller "Hej det är Malin".
Vem ringde du senast? Mamma.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: "Jag bor på ett jättefint hotellrum..." (Mamma)
Antal timmar sömn inatt: Sov mellan 23.30 och 06.45. You do the math.
Sov du ensam: Ja.
Brukar du komma i tid: Så gott som alltid. Oftast med stor marginal.
När mår du bra: I närheten av människor jag älskar.
När blev du fotad senast: I söndags, av pappa. Och i måndags blev jag filmad av en bil som körde förbi, haha.
Hur känner du dig nu: Seg.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart.
Vad tycker du om fötter: Usch, jag gillar inte fötter.
Vad saknar du: Kärlek, Cypern, solbrännan.
Hade du en bra kväll igår: Det var som vilken annan tisdagskväll.
Favoritdryck på morgonen: Jag dricker alltid C-vitamin (brustablett) till min gröttallrik?
Rakar du benen: Occasionally.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan 22 och 24.
Är du blyg? Ibland.
Sysslar du med någon idrott: Nej, men kanske fotboll i sommar.
Vill du hellre ha mail än brev: Jag är lite old fashion kanske, men jag gillar brev. Fast mail är smidigare.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Kanske.
Har du spytt offentligt: Mja.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Har faktiskt aldrig reflekterat över det, men svaret känns ändå ganska givet.
Är du nöjd med ditt liv: Inte direkt.
Är du bortskämd: Jo.
Vad gör du i morgon: Hälsar på farmor, städar.
Vad är det värsta du vet? Falskhet, lögner och otillräcklighet.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Jag är sparsam, plus att jag bor hemma så vissa veckor i princip ingenting.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Kate Hudson kanske?
Vad längtar du till? Sommaren.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja.
Vad använder du för shampoo? Det varierar.
Vad är det finaste du fått? Antagligen något från mina föräldrar. ♥
En speciell dag du minns: Studenten, när jag tog körkort..
Hur gammal är du: 20.
Tycker du om någon just nu: Kanske?
Om fem månader: Hoppas jag att jag vet vad jag vill.
Du samlar på: Recept.
Gröna eller röda äppeln: Gröna kan va för sura och röda mjöliga. Favoriten just nu är Pink Lady fast de är så stora att de ibland känns lite vattniga.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ringer jag någon?
Gillar du golf: Inte direkt va.
Vilken tid gick du upp idag: 07.30.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja.
Har du strumpor på dig nu: Har alltid strumpor på mig, hatar att gå barfota.
Är det okej att gråta: Såklart.
När grät du senast: I natt faktiskt, men det slutade lika fort som det börjat.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Packa väskan och åka utomlands.
Bär du glasögon eller linser: Nej.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: 8-9.
Har du piercing: Nej.
Vill du gifta dig: Ja!
Vill du ha barn: Det också. Ibland.
Solar du ofta: Aldrig solarium, bara "på riktigt". Och ja, då blir det väl rätt ofta.
Är du bra på att laga mat: Ja, det tycker jag allt.
Är du flygrädd: Nej, inte direkt.
Hur vig är du: Som ett kylskåp.
Är du musikalisk? Ganska?
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: Ben & Jerry's.
Tror du på ett liv efter döden: Nej.
Tycker du om sushi: Jag har pinsamt nog aldrig smakat men är övertygad om jag skulle gilla det.
Vad äter du helst när du ser på film: Godis/naturgodis och chips med dipp.
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja-a.
Har du tandläkarskräck: Mja.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Morgonmänniska på senare år. (och nu kände jag mig gammal...)
Vilken ögonfärg har du: Melerade (blågröna).
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Det har hänt.
Biter du på naglarna: Jag gjorde förr, men inte nu längre.
Röker du: Nää.
Hur ofta tränar/motionerar du: Jag går en promenad i raskt tempo varje dag.
Senaste låt du hörde: Salem - Austronaut.
Du heter: Malin.
Smeknamn: Inget jag direkt lyssnar till. Det skulle va Marilyn då, som Marius på hotellet i Norge kallade mig.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Elisa - Dancing, From Autumn To Ashes - Autumn's Monologue.
Beroende av: Att ha kontroll.
Vem behöver du mest just nu: I need you to take me away.
Vad tror folk om dig? Säkert alldeles för mycket.
Stämmer det? You tell me.
Vad får du oftast komplimanger för? Mitt utseende, antar jag. Och matlagningen.
Vad säger du för att imponera på någon? Beror helt på vem man vill imponera på.
Hur imponerar man på dig? Genom att va sig själv.
Brukar du skratta för dig själv? Haha, ja.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Läser men blir så trött. Är i Göteborg om en timme. Puss" (Mamma)
Var bor du? Arvika, Agneteberg.
Trivs du där: Det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra.
Äger du några Converse: Ja, ett par svarta som varit med om mycket.
Sprit, cider, vin eller öl: Vin.
Brukar du bli för full: Har hänt alldeles för ofta den senaste tiden.
Vad har du för mobiloperatör: Halebop.
Är du allergisk mot något: Inte direkt. Det skulle va mjukglass då, men det äter jag ändå.
Har du haft sex idag: Nej.
Nästa mål i ditt liv: Börja leva.
Hur svarar du i mobilen: "Aah hallå?", eller "Hej det är Malin".
Vem ringde du senast? Mamma.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: "Jag bor på ett jättefint hotellrum..." (Mamma)
Antal timmar sömn inatt: Sov mellan 23.30 och 06.45. You do the math.
Sov du ensam: Ja.
Brukar du komma i tid: Så gott som alltid. Oftast med stor marginal.
När mår du bra: I närheten av människor jag älskar.
När blev du fotad senast: I söndags, av pappa. Och i måndags blev jag filmad av en bil som körde förbi, haha.
Hur känner du dig nu: Seg.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart.
Vad tycker du om fötter: Usch, jag gillar inte fötter.
Vad saknar du: Kärlek, Cypern, solbrännan.
Hade du en bra kväll igår: Det var som vilken annan tisdagskväll.
Favoritdryck på morgonen: Jag dricker alltid C-vitamin (brustablett) till min gröttallrik?
Rakar du benen: Occasionally.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan 22 och 24.
Är du blyg? Ibland.
Sysslar du med någon idrott: Nej, men kanske fotboll i sommar.
Vill du hellre ha mail än brev: Jag är lite old fashion kanske, men jag gillar brev. Fast mail är smidigare.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Kanske.
Har du spytt offentligt: Mja.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Har faktiskt aldrig reflekterat över det, men svaret känns ändå ganska givet.
Är du nöjd med ditt liv: Inte direkt.
Är du bortskämd: Jo.
Vad gör du i morgon: Hälsar på farmor, städar.
Vad är det värsta du vet? Falskhet, lögner och otillräcklighet.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Jag är sparsam, plus att jag bor hemma så vissa veckor i princip ingenting.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Kate Hudson kanske?
Vad längtar du till? Sommaren.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja.
Vad använder du för shampoo? Det varierar.
Vad är det finaste du fått? Antagligen något från mina föräldrar. ♥
En speciell dag du minns: Studenten, när jag tog körkort..
Hur gammal är du: 20.
Tycker du om någon just nu: Kanske?
Om fem månader: Hoppas jag att jag vet vad jag vill.
Du samlar på: Recept.
Gröna eller röda äppeln: Gröna kan va för sura och röda mjöliga. Favoriten just nu är Pink Lady fast de är så stora att de ibland känns lite vattniga.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ringer jag någon?
Gillar du golf: Inte direkt va.
Vilken tid gick du upp idag: 07.30.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja.
Har du strumpor på dig nu: Har alltid strumpor på mig, hatar att gå barfota.
Är det okej att gråta: Såklart.
När grät du senast: I natt faktiskt, men det slutade lika fort som det börjat.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Packa väskan och åka utomlands.
Bär du glasögon eller linser: Nej.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: 8-9.
Har du piercing: Nej.
Vill du gifta dig: Ja!
Vill du ha barn: Det också. Ibland.
Solar du ofta: Aldrig solarium, bara "på riktigt". Och ja, då blir det väl rätt ofta.
Är du bra på att laga mat: Ja, det tycker jag allt.
Är du flygrädd: Nej, inte direkt.
Hur vig är du: Som ett kylskåp.
Är du musikalisk? Ganska?
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: Ben & Jerry's.
Tror du på ett liv efter döden: Nej.
Tycker du om sushi: Jag har pinsamt nog aldrig smakat men är övertygad om jag skulle gilla det.
Vad äter du helst när du ser på film: Godis/naturgodis och chips med dipp.
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja-a.
Har du tandläkarskräck: Mja.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Morgonmänniska på senare år. (och nu kände jag mig gammal...)
Vilken ögonfärg har du: Melerade (blågröna).
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Det har hänt.
Biter du på naglarna: Jag gjorde förr, men inte nu längre.
Röker du: Nää.
Hur ofta tränar/motionerar du: Jag går en promenad i raskt tempo varje dag.
Senaste låt du hörde: Salem - Austronaut.
I don't mind sharing
Datum: 2009-03-24 Tid: 21:30:48
Jag och lurven samsas om kudden framför TV:n.
Tuesday afternoon
Datum: 2009-03-24 Tid: 18:32:53
En solskensbild och en blixtbild. Det smakade faktiskt lite sommar. Men vår först. Nu, tack.
Kräftstjärtar med ingefärsdressing, 1 portion
1½ dl kräftstjärtar
purjolök
champinjoner
körsbärstomater
sockerärter
dill
Dressing
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk ingefära
1 tsk citronsaft
1 tsk honung
salt
pepparmix
Låt kräftstjärtarna rinna av. Strimla purjolöken. Hacka champinjoner, körsbärstomater och sockerärter grovt. Blanda samman dressingen. Smaka av med salt och peppar. Fördela purjolök, champinjoner och grönsaker på en tallrik. Strö över kräftstjärtarna och klicka på dressingen. Toppa med dill.
Äntligen lax igen
Datum: 2009-03-23 Tid: 20:19:36
Idag åt jag det här till middag, men eftersom nån bara hade lämnat fyra kräftstjärtar i burken fick jag fylla ut med räkor också, vilket gjorde att det smakade betydligt mindre än vanligt. Men åh så gott det var med lax och avokado igen!
Vad åt ni till middag idag?
Bra första intryck?
Datum: 2009-03-23 Tid: 13:38:01
Oj. Jag tror att jag precis fick en arbetsintervju. Och jag gav ett riktigt uselt första intryck. Bra där.
- Hej, det är Malin.
- Hej, det här är ....... (Hörde inte alls vad hon sa, uppfattade i princip bara att hon var norsk). Du skickade in en jobbansökan till oss för ett tag sen.
- Okej..?
- Husker du det?
- Eh, ja, alltså... Vart sa du att du ringde ifrån?
- ***** ********
- Åh, jaså, jaha, jo men det minns jag ju såklart!
Herregud.... (och det är förresten inte ett jobb i Norge)
- Hej, det är Malin.
- Hej, det här är ....... (Hörde inte alls vad hon sa, uppfattade i princip bara att hon var norsk). Du skickade in en jobbansökan till oss för ett tag sen.
- Okej..?
- Husker du det?
- Eh, ja, alltså... Vart sa du att du ringde ifrån?
- ***** ********
- Åh, jaså, jaha, jo men det minns jag ju såklart!
Herregud.... (och det är förresten inte ett jobb i Norge)
Hemsedal, dag 2
Datum: 2009-03-23 Tid: 11:43:18
Efter några timmar i skidbacken gick vi till Ica och köpte fikabröd. Andreas somnade i soffan, mamma la sig och vilade en stund, pappa halvsov framför nån norsk fotbollsmatch och jag läste Veckorevyn. Senare på kvällen blev det middag: jag åt rester från texmexgratängen, och de andra åt fläskfilé med potatisgratäng och tzatziki. Sen såg vi på The Dark Knight och degade i soffan. Det blev en tidig kväll och helt plötsligt var det söndag och dags att åka hem...
Men en trevlig weekend har det verkligen varit, trots att jag aldrig skulle fixa att bo där själv. Åtminstone inte med Andreas och de andra i stugan. Det var så fruktansvärt grisigt överallt, ingen brydde sig det minsta om vare sig städning eller diskning. Jag höll på att få ett nervöst sammanbrott när vi kom på fredagen och det första man såg var två totalt ostädade rum där man i princip inte såg golvet, och i köket stod en stekpanna med fasttorkade matrester, öppnade förpackningar och en full diskho. Jag hade gått i taket om jag tvingats bo sådär. Trots det kände jag inte alls för att åka hem och återvända till verkligheten. Det var så mysigt att packa väskan, byta miljö och få lite kvalitetstid med familjen. Mer sånt!
Hemsedal, dag 1
Datum: 2009-03-23 Tid: 11:21:20
Klockan halv nio i fredags satte vi oss i bilen och påbörjade resan mot Hemsedal. Det var strålande solsken och klarblå himmel. Strax efter tolv blev det kisspaus (vi letade som galningar i minst 45 minuter utan att hitta nån toalett, så det fick bli ute i naturen till slut ändå) och pirogätande. Starkaste minnet från det stoppet var när pappa skrek: "Maud, det kommer en lastbil!" och man riktigt kunde höra paniken, eftersom lastbilschauffören hade full överblick över när mina kära föräldrar lättade på blåsan. Själv vek jag mig av skratt lite längre bort, väl dold av ett buskage.
Resan fortsatte och vi började närma oss Hemsedal. Vid tvåsnåret kom vi inglidandes och möttes av Andreas som hoppade in i bilen och visade vägen hem till stugan han delade med fyra andra. För stunden var han ensam hemma, så vi passade på att kramas lite och dela ut presenter i efterskott. Efter att ha installerat oss (mamma och pappa fick bo i Andreas rum, själv slaggade jag på soffan) tog vi först en promenad ner till "centrum" för att handla lite, och sen blev det en långpromenad fram och tillbaka till skidbackarna där Andreas visade oss runt på sin arbetsplats.
På kvällen åt vi texmexgratäng som jag och mamma hade gjort dagen innan, som vi även bjöd Andreas stugkamrater på, som tack för att vi fick bo där. Sen åt vi godis, såg på film och spelade fyra omgångar av Gruble där jag vann alla gånger. Kände mig skönt allmänbildad och de andras frustration gjorde bara att segern kändes ännu ljuvare. La huvudet på kudden vid halv tolv nån gång, och slocknade nästan omedelbart.
Beautiful yet depressing
Datum: 2009-03-19 Tid: 22:49:27
En gammal favorit som fortfarande river upp gamla sår...
Ghostlike
Datum: 2009-03-19 Tid: 20:28:20
När jag hade gjort klart pirogerna och mamma och pappa åkt på stan en snabbis kände jag mig sådär lagom fräsch efter att ha stått i köket på tok för länge, och gjorde mig klar för att duscha. Just när jag hade fått av mig alla kläder och skulle vrida på vattnet kom jag på att mamma sagt att hon skulle ringa så att jag kunde guida henne rätt bland godiset på Godishuset. Medans jag väntade virade jag en handduk runt mig, letade fram kameran och fotade pirogerna. Och så passade jag på att ta en bild på mig själv också för att ha något att leka med i Photoshop.
Nu måste jag börja packa...
Nu måste jag börja packa...
Förberedelser inför morgondagen
Datum: 2009-03-19 Tid: 19:16:35
Idag har det varit helt perfekt väder. Klarblå himmel och solsken hela dagen. Jag och pappa handlade det sista inför morgondagen och jag tog en promenad längs hamnen. När jag kom hem igen satte jag igång med matlagningen. Det blev piroger som sagt, med tre olika fyllningar. Har inte smakat på det färdiga resultatet, men fyllningarna i sig blev iallafall jättegoda. Skinkpirogerna blev aningens vattniga. Inte så att det gör så mycket, men jag kanske skulle ha låtit keson rinna av lite. Hur som helst ska de ändå avnjutas kalla i morgon, så det spelar ingen större roll. Har köpt naturgodis, godis (mestadels choklad förstås) och tidningar. Ser verkligen fram emot den här helgen. Det ska bli jätteskönt att komma bort ett tag. Känns som en liten minisemester, och när jag kommer hem ska jag börja om på nytt. Vill du göra det tillsammans med mig, Elin?
Piroger med tre olika fyllningar, 8-10 st
1 sats pirogdeg, t.ex. den här
Gör degen och fyll pirogerna med valfri fyllning. Pensla med uppvispat ägg och strö lite flingsalt över. Grädda mitt i ugnen på 225°C i 10-15 minuter tills de fått fin färg.
Skinkfyllning
50-100 g rökt skinka
¼ purjolök
2 msk gräslök
½ burk keso
2 msk lätt crème fraiche
1-2 tsk dijonsenap
peppar
Tärna skinkan och strimla purjolöken. Blanda med gräslök, keso och crème fraiche. Smaka av med senap och peppar.
Tonfiskfyllning
1 burk tonfisk i vatten
¼ purjolök
2 msk lätt crème fraiche
1 msk keso
1 msk tomatpuré
2 krm curry
salt, peppar
Låt tonfisken rinna av. Strimla purjolöken och blanda med crème fraiche, keso, tomatpuré. Rör ner tonfisken. Smaka av med kryddorna.
Fetaostfyllning
200 g fetaost
2 msk lätt crème fraiche
5-6 soltorkade tomater
basilika
pepparmix
Mosa fetaosten i en skål. Hacka tomaterna och blanda dem med fetaost och crème fraiche. Smaka av med basilika och pepparmix.
1 sats pirogdeg, t.ex. den här
Gör degen och fyll pirogerna med valfri fyllning. Pensla med uppvispat ägg och strö lite flingsalt över. Grädda mitt i ugnen på 225°C i 10-15 minuter tills de fått fin färg.
Skinkfyllning
50-100 g rökt skinka
¼ purjolök
2 msk gräslök
½ burk keso
2 msk lätt crème fraiche
1-2 tsk dijonsenap
peppar
Tärna skinkan och strimla purjolöken. Blanda med gräslök, keso och crème fraiche. Smaka av med senap och peppar.
Tonfiskfyllning
1 burk tonfisk i vatten
¼ purjolök
2 msk lätt crème fraiche
1 msk keso
1 msk tomatpuré
2 krm curry
salt, peppar
Låt tonfisken rinna av. Strimla purjolöken och blanda med crème fraiche, keso, tomatpuré. Rör ner tonfisken. Smaka av med kryddorna.
Fetaostfyllning
200 g fetaost
2 msk lätt crème fraiche
5-6 soltorkade tomater
basilika
pepparmix
Mosa fetaosten i en skål. Hacka tomaterna och blanda dem med fetaost och crème fraiche. Smaka av med basilika och pepparmix.
Wish you were here
Datum: 2009-03-18 Tid: 21:56:53
Jag saknar er redan!
Längtar till nästa tjejkväll~
I'm still not fed up with pie
Datum: 2009-03-18 Tid: 17:44:31
Värmde lite paj och åt till middag tillsammans med ruccola, körsbärstomater, crème fraiche och garlic salsa. Pajerna är fortfarande lika goda och jag skulle lätt kunna äta dem till middag hela veckan. Till efterrätt blev det lite kladdkaka, budapestlängd och tårta.
I morgon ska jag göra piroger igen som vi ska ha med som matsäck när vi åker till Hemsedal på fredag morgon. Men några köttfärspiroger blir det inte den här gången, utan jag ska försöka mig på att göra skinkpiroger. Har ett vagt minne av att vi gjorde det på hemkunskapen på högstadiet, och har letat överallt på Internet efter ett liknande recept, men inte hittat nåt som ens kommit i närheten. Däremot har jag hittat crêpes med en skinkfyllning som möjligtvis påminner om de pirogerna jag har i åtanke. Eller så var det helt enkelt crêpes vi gjorde på högstadiet, jag är inte helt säker. Nåja, jag ska försöka mig på piroger iallafall, och förhoppningsvis blir de lyckade.
Förfesten hos Carro
Datum: 2009-03-18 Tid: 17:20:10
Födelsedagsfika
Datum: 2009-03-18 Tid: 11:19:17
Tårtan jag gjorde blev god, men hade varit ännu godare med färska jordgubbar till. Istället blev det en sån där mixpåse med frusna blåbär, björnbär, hallon och vinbär som jag tinade och lät rinna av, och en mango i bitar. Så här i efterhand skulle jag nog ha uteslutit vinbären - de tog bort så mycket av sötman - eller rivit lite vit choklad över, eller pudrat över florsocker. God blev den oavsett, och den var faktiskt nästan godare dagen efter, när den lite småsura vinbärsmaken försvunnit. Mamma påpekade att tårtan kanske kändes ännu lite surare just för att vi åt den tillsammans med Dumle-kladdkakan, en budapestlängd som Edith hade med sig, blåbärsmuffins, mandelkubb och vaniljsås, som är i det sötaste laget alltihop.
Mandel- och aprikostårta med grädde och bär
200 g mandel (jag blandade mandel, valnötter och hasselnötter)
100 g torkade aprikoser
2½ msk rom eller annan sprit (apelsinjuice för att göra det barnvänligt)
½ dl kokosflingor
3 dl grädde
bär till servering
1. Kör nötter och aprikoser till smulor i matberedaren.
2. Fukta med sprit så det blir som en smulig deg.
3. Fodra en form med löstagbar kant med plastfilm och tumma ned pajdegen i denna.
4. Strössla över kokosflingorna
5. Ställ formen kallt en stund och låt stelna och torka något.
6. Tag upp botten ur formen och lägg på ett fat.
7. Vispa grädden och garnera vid servering med vispad grädde och bär. Servera direkt.
Pajer
Datum: 2009-03-18 Tid: 11:01:13
Jag ber om ursäkt för den usla bildkvalitén, men eftersom jag inte haft min egen kamera till förfogande fick jag låna pappas som man skulle kunna tro tillverkades under stenåldern. På de här bilderna ser pajerna nästan likadana ut, vilket de inte alls göra i verkligheten, och färgerna kommer inte alls till sin rätt. Hur som helst är det här pajerna jag gjorde och de blev iallafall kanongoda. Fast å andra sidan är ju paj alltid gott. Receptet till kycklingpajen hittade jag här, fast jag gjorde några små ändringar efter eget tycke och smak.
Mager pajdeg (pajform: 24 cm i diameter)
2½ dl dinkelmjöl
75 g kallt smör i bitar
¾ dl kesella
Arbeta samman mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop. Slå in degen i platsfolie och låt den vila i kylen i nån timme. Tryck sedan ut i en pajform. Ställ kallt i ytterligare 10 minuter. Nagga botten. Förgrädda i 10 minuter på 200°C. Låt svalna innan den fylls.
Tacopaj
1 sats pajdeg
400-500 g nötfärs
1 stor gul lök
1 påse tacomix
1 dl krossade tomater
champinjoner
ev. svartpeppar
cayennepeppar
tabascodroppar
chilipulver
Täcke
2 dl lätt crème fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
5-6 msk hot salsasås
1½-2 dl riven ost
salt, peppar
Förgrädda pajskalet. Fräs köttfärsen. Hacka löken och skiva champinjoner och fräs med. Häll på krossade tomater och önskade kryddor och låt puttra i 5 minuter. Rör under tiden ihop alla ingredienser till täcket och smaksätt med salt och peppar. Fyll det avsvalnade pajskalet med köttfärsröran och lägg på täcket. Grädda på 225°C tills pajen fått fin färg, ca 20-35 minuter.
Garnera eventuellt med skivade tomater och ananasringar och servera med en klick crème fraiche, tacosås och en grönsallad.
Kycklingpaj
1 sats pajdeg
2 kycklingfiléer
½ purjolök
1 röd paprika
1 burk skivad eller krossad ananas
2-3 msk hot chilisås
2 msk dinkelmjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 dl lätt crème fraiche
svartpeppar
½ dl riven ost
Förgrädda pajskalet. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek. Låt ananasen rinna av, skär i bitar. Skölj och ansa purjolöken och strimla den. Finhacka paprikan. Fräs purjolök och paprika tillsammans med kycklingen. Tillsätt chilisås och mjöl. Häll i grädden och låt småputtra. Blanda till sist i ananasen och crème fraiche och mal över svartpeppar. Fyll pajskalet, strö över riven ost och grädda på 225°C tills pajen fått fin färg, ca 20-35 minuter.
2½ dl dinkelmjöl
75 g kallt smör i bitar
¾ dl kesella
Arbeta samman mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop. Slå in degen i platsfolie och låt den vila i kylen i nån timme. Tryck sedan ut i en pajform. Ställ kallt i ytterligare 10 minuter. Nagga botten. Förgrädda i 10 minuter på 200°C. Låt svalna innan den fylls.
Tacopaj
1 sats pajdeg
400-500 g nötfärs
1 stor gul lök
1 påse tacomix
1 dl krossade tomater
champinjoner
ev. svartpeppar
cayennepeppar
tabascodroppar
chilipulver
Täcke
2 dl lätt crème fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
5-6 msk hot salsasås
1½-2 dl riven ost
salt, peppar
Förgrädda pajskalet. Fräs köttfärsen. Hacka löken och skiva champinjoner och fräs med. Häll på krossade tomater och önskade kryddor och låt puttra i 5 minuter. Rör under tiden ihop alla ingredienser till täcket och smaksätt med salt och peppar. Fyll det avsvalnade pajskalet med köttfärsröran och lägg på täcket. Grädda på 225°C tills pajen fått fin färg, ca 20-35 minuter.
Garnera eventuellt med skivade tomater och ananasringar och servera med en klick crème fraiche, tacosås och en grönsallad.
Kycklingpaj
1 sats pajdeg
2 kycklingfiléer
½ purjolök
1 röd paprika
1 burk skivad eller krossad ananas
2-3 msk hot chilisås
2 msk dinkelmjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 dl lätt crème fraiche
svartpeppar
½ dl riven ost
Förgrädda pajskalet. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek. Låt ananasen rinna av, skär i bitar. Skölj och ansa purjolöken och strimla den. Finhacka paprikan. Fräs purjolök och paprika tillsammans med kycklingen. Tillsätt chilisås och mjöl. Häll i grädden och låt småputtra. Blanda till sist i ananasen och crème fraiche och mal över svartpeppar. Fyll pajskalet, strö över riven ost och grädda på 225°C tills pajen fått fin färg, ca 20-35 minuter.
Kladdkaka med Dumle
Datum: 2009-03-15 Tid: 18:55:33
Vi kom överens om att vänta med födelsedagstårtan, pappa fyller ju trots allt inte år förrän i morgon. Istället blev det bara kladdkaka ikväll, vilket i och för sig inte gick av för hackor. När mamma och pappa var hos farmor och hälsade på, spånade jag efter smaskiga kladdkakerecept och fastnade till slut för det här. Jag älskar ju Dumle och hade höga förväntningar, och det här gjorde mig inte besviken, om jag säger så. Herregud!
(Bilder: Matplatsen)
Kladdkaka med Dumle
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjöl
1 dl kakao
½ tsk salt
½ påse Dumle (gärna Dumle Stars med tre olika smaker: vanlig dumlekola, chokladkola och fudge)
Smält smöret. Blanda socker, salt, mjöl och kakao. Rör ner smöret och tillsätt sedan äggen. Rör ordentligt till en jämn smet. Smöra och bröa en form med avtagbar botten, klä botten med bakplåtspapper. Skär dumlekolorna mitt i tu och rör ner i smeten. Häll över allt i formen. Ställ in kakan mitt i ugnen och grädda i 20-30 min på 175°C.
Låt svalna något och servera med vispad grädde. Njut!
Kyckling med fetaost, soltorkade tomater och oliver
Datum: 2009-03-13 Tid: 18:59:41
Ett egetkomponerat recept som blev riktigt lyckat. Gillar kombon fetaost, soltorkade tomater och oliver så det var väl egentligen ganska svårt att misslyckas.
Har inga stora planer för kvällen. Tänkte läsa The Secret Dreamworld of a Shopaholic (Confessions of a Shopaholic), kika på Så ska det låta och gå och lägga mig tidigt. Klockan ringer 06.00 i morgon.. 15.31 börjar helgen. Längtar!
Har inga stora planer för kvällen. Tänkte läsa The Secret Dreamworld of a Shopaholic (Confessions of a Shopaholic), kika på Så ska det låta och gå och lägga mig tidigt. Klockan ringer 06.00 i morgon.. 15.31 börjar helgen. Längtar!
Kyckling med fetaost, soltorkade tomater och oliver, 2 portioner
1 stor kycklingfilé el. 2 normalstora
4 soltorkade tomater
4 gröna oliver
fetaost
2 msk crème fraiche
basilika
persillade
pepparmix
Sås
2 msk soja
1 msk chilisås
1 msk crème fraiche
Dela kycklingen i mindre bitar och bryn runt om i en stekpanna i 3-5 minuter. Krydda med pepparmix och persillade och lägg i en ugnsfast form. Hacka soltorkade tomater, oliver och fetaost. Blanda med crème fraiche och smaka av med basilika, persillade och pepparmix. Fördela blandningen ovanpå kycklingen. Blanda ihop soja, chilisås och crème fraiche och häll över kycklingen. Gratinera i ugnen på 200°C i 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Servera med broccoli, blomkål och tomater.
Mögelost
Datum: 2009-03-12 Tid: 18:06:59
Hade tänkt äta ugnsbakad lax med pesto- och parmesantäcke idag, men frågade min käre far vad han var mest sugen på av pesto- och parmesan, mögelost- eller fetaosttäcke. Inte helt oväntat ville han helst ha mögelost, och snäll som jag är gjorde jag honom till viljes.
Lax med mögelosttäcke, 2 portioner
2 laxfiléer
mögelost
1 dl lätt crème fraiche
timjan
basilika
pepparmix
Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form. Krydda med pepparmix på båda sidor. Blanda ihop mögelost, crème fraiche och örter och fördela ovanpå laxen. Baka i ugnen i 15-20 minuter på 200°C.
Serverade laxen tillsammans med morotsslantar, gurka, sugar snaps och en sås gjord på turkisk yoghurt, citronpeppar, dill och lite honung.
Empty words
Datum: 2009-03-11 Tid: 19:00:44
Maten idag blev kräftstjärtar i vitlökssås med sugar snaps och champinjoner. Blev inspirerad av det här receptet, men tog fiskbuljong och matlagningsgrädde istället, hade i lite riven parmesan och toppade med crème fraiche och basilika.
It's all empty words~
Känn dig utmanad!
Datum: 2009-03-09 Tid: 17:51:13
Jag blev utmanad av Elin.
Tre jobb jag har haft: Servitris, butiksbiträde, städerska.
Tre platser jag har bott på: Arvika, Stockholm, Øystese.
Tre saker jag gillar att se på TV: film, diverse serier, matlagningsprogram (särskilt Leila).
Tre favoriträtter: grillade prosciuttolindade tigerräkor, lax i alla dess former, piroger/paj.
Tre platser jag helst skulle vilja vara just nu: a sunny beach far far away, in his arms, in la-la land.
Tre personer jag utmanar: alla som läser som gillar utmaningar eller helt enkelt bara behöver ett tidsfördriv.
Tre jobb jag har haft: Servitris, butiksbiträde, städerska.
Tre platser jag har bott på: Arvika, Stockholm, Øystese.
Tre saker jag gillar att se på TV: film, diverse serier, matlagningsprogram (särskilt Leila).
Tre favoriträtter: grillade prosciuttolindade tigerräkor, lax i alla dess former, piroger/paj.
Tre platser jag helst skulle vilja vara just nu: a sunny beach far far away, in his arms, in la-la land.
Tre personer jag utmanar: alla som läser som gillar utmaningar eller helt enkelt bara behöver ett tidsfördriv.
Nionde mars
Datum: 2009-03-09 Tid: 17:37:57
Jag älskar verkligen den här laxrätten. Dressingen är hur god som helst, och jag skojar inte när jag säger att jag slickade av stekspaden efteråt. Gjorde extra mycket, så både jag och mamma har matlådor tills i morgon. Något jag faktiskt redan ser fram emot. Och det ska bli kul att jobba. Eller kanske skönt, snarare. Take my mind off things.
Ladies, what's the plan for Saturday?
Baby steps
Datum: 2009-03-09 Tid: 13:49:50
Försöker göra som Åsa rådde mig och ta vara på ljuspunkterna, istället för att fastna i det mörka. Idag gör jag framsteg. Tar små små myrsteg, men går iallafall åt rätt håll. Och nu ska jag fortsätta gå. Ut. På promenad.
I never wanna see that look on your face again.
Seven days from now
Datum: 2009-03-07 Tid: 20:11:10
Rödlök, rostbiff, champinjoner, tomater, mögelost och en egen variant av kebabsås (och jo, det ska va mycket sås). Perfekt en lördagskväll. Nu ska jag fortsätta läsa - jag börjar bli så kulturell. Helst av allt skulle jag vilja ha Elin här, dricka vin och mysa. Men det får bli nästa helg. Har skyhöga förväntningar, och jag är ganska säker på att jag inte kommer bli besviken. Hur skulle jag kunna bli det? Tjejerna kommer ju hem!
Lax med honung och brie
Datum: 2009-03-06 Tid: 18:30:51
Lax, honung och chèvre anses ju vara en lyckad kombo. Jag hade bara brie hemma, så det fick bli det istället. En fräsch sallad, rostade valnötter och jag var i hamn. Wilma ringde när jag stökade som värst i köket och frågade om jag hade bakplåtspapper hon kunde få låna. Minuten senare kom Thore över, hämtade bakplåtspappret, gav pappa tips med dörrmonteringen han höll på med och bjöd över mina föräldrar på middag i morgon kväll. En sån relation vill jag ha till mina grannar i framtiden.
Lax med honung och brie, 1 portion
1 laxfilé
pepparmix
timjan
brieost
1 msk flytande honung
1 tsk olivolja
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda på båda sidor med pepparmix och timjan. Skär ett snitt diagonalt mitt i laxen och lägg brieskivor mellan. Blanda honung och olivolja och ringla över laxen. Baka i ugnen i 15-20 minuter på 200°C.
Servera med rostade valnötter, gräddfil, avokado, körsbärstomater och ruccola.
1 laxfilé
pepparmix
timjan
brieost
1 msk flytande honung
1 tsk olivolja
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda på båda sidor med pepparmix och timjan. Skär ett snitt diagonalt mitt i laxen och lägg brieskivor mellan. Blanda honung och olivolja och ringla över laxen. Baka i ugnen i 15-20 minuter på 200°C.
Servera med rostade valnötter, gräddfil, avokado, körsbärstomater och ruccola.
Vart är dagens ungdom på väg?
Datum: 2009-03-06 Tid: 16:28:35
När jag hade gått högst femtio meter mötte jag tre pojkar i tioårsåldern. Alla tittade storögt på mig och den ene sa plötsligt: "Får jag kasta en snöboll på dig?" Första tanken som slog mig var att den här grabben verkade helt tappad bakom en vagn. Jag menar, vad förväntade han sig? Att jag skulle svara: "Ja tack, gärna", och snällt agera måltavla? Skulle inte tro det va. Och vart gick det snett, när började det gå utför för ungdomarna? Visst var det artigt av honom att fråga, men är man tio år ska inte artig och lillgammal vara passande adjektiv. När jag var liten frågade man inte - då kastade man bara.
Rostbiffswraps med currysås
Datum: 2009-03-05 Tid: 20:26:41
Egentligen skulle jag ha betalat 25,90 kr/hg för den grillade rostbiffen som gick ut idag, men vissa fördelar får man visst som anställd, så jag behövde bara pröjsa 9,90 kr istället. Snacka om skillnad! Kunde inte låta bli att köpa med mig lite drygt 2,5 hg hem. När jag kom hem vid halv sju var jag trött och hungrig och orkade verkligen inte ställa mig och laga mat. Så det fick bli en enkel wrap - med rostbiff såklart.
Rostbiffswraps med currysås, 1 portion
1 tortilla
2 skivor rostbiff
1 näve ruccola
1 msk hackad rödlök
Currysås
½ dl gräddfil
1 msk lätt crème fraiche
1 tsk curry
salt
svartpeppar
Blanda ingredienserna till currysåsen. Fördela rostbiff, ruccola och hackad rödlök på tortillabrödet. Klicka på såsen. Blanda, rulla ihop och hugg in.
1 tortilla
2 skivor rostbiff
1 näve ruccola
1 msk hackad rödlök
Currysås
½ dl gräddfil
1 msk lätt crème fraiche
1 tsk curry
salt
svartpeppar
Blanda ingredienserna till currysåsen. Fördela rostbiff, ruccola och hackad rödlök på tortillabrödet. Klicka på såsen. Blanda, rulla ihop och hugg in.
Enough said
Datum: 2009-03-04 Tid: 17:23:36
Idag blev det pizza till middag. Behöver jag säga mer?
Tortillapizza, 1 portion
1 tortilla (gärna fullkorn)
2 msk chilisås
¼ rödlök
2 champinjoner
4 skivor rökt skinka el. kalkon
2 soltorkade tomater
oliver
riven ost (jag hade Västerbotten)
oregano el. pizzakrydda
Värm ugnen till 225°C. Bred chilisås på tortillabrödet. Strimla rödlök och hacka champinjoner, skinka, soltorkade tomater och oliver. Lägg på brödet. Strö över riven ost och grädda i ugnen tills osten smält och brödet blivit krispigt, ca 5 minuter.
Toppa med oregano eller pizzakrydda och servera med förslagsvis ruccola.
A thief of souls, and hearts and memories
Datum: 2009-03-03 Tid: 10:19:47
"Hon kastade sig på sängen, rullade ihop sig som ett litet barn och grät. Inuti hennes hjärna fortsatte saker att försvinna. Sekund för sekund. Minut för minut. Hennes livs hårddisk höll på att raderas. Och det fanns inget hon kunde göra åt det."
Jag försöker minnas dig så som du var
Men den bilden av dig finns inte kvar
Men den bilden av dig finns inte kvar
Lurven
Datum: 2009-03-02 Tid: 16:37:47
Chocolate
Datum: 2009-03-01 Tid: 18:50:12
Choklad gör mig aldrig besviken.
Quick fix
Datum: 2009-03-01 Tid: 16:33:56
Idag bestod middagen av ett hopplock av vad som fanns hemma. Valet stod mellan att göra en kycklingpaj och en sallad, och det som fällde avgörandet var att jag var så hungrig att det helt enkelt fick bli det som gick snabbast att göra.
Kycklingsallad, 4 portioner
1 grillad kyckling
½ rödlök
1 avokado
8 sugar snaps
10 körsbärs-/plommontomater
1 pkt bacon
soltorkade tomater
isbergssallad
1 pkt italiensk salladsdressing
valnötter
Bena ur kycklingen och dela köttet i strimlor. Stek baconet knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Hacka rödlök och soltorkade tomater grovt. Tärna de andra tomaterna. Halvera sugar snapsen. Gröp ur avokadon och dela i mindre bitar. Strimla salladen och gör den italienska salladsdressingen enligt förpackningen.
Blanda ihop alla ingredienser, häll dressingen över och strö över valnötter innan servering.
1 grillad kyckling
½ rödlök
1 avokado
8 sugar snaps
10 körsbärs-/plommontomater
1 pkt bacon
soltorkade tomater
isbergssallad
1 pkt italiensk salladsdressing
valnötter
Bena ur kycklingen och dela köttet i strimlor. Stek baconet knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Hacka rödlök och soltorkade tomater grovt. Tärna de andra tomaterna. Halvera sugar snapsen. Gröp ur avokadon och dela i mindre bitar. Strimla salladen och gör den italienska salladsdressingen enligt förpackningen.
Blanda ihop alla ingredienser, häll dressingen över och strö över valnötter innan servering.
Nya böcker
Datum: 2009-03-01 Tid: 11:43:45
Igår beställde jag hem tre nya böcker. De två sista böckerna ur Milleniumserien, och The Secret Dreamworld of a Shopaholic.